Eén groot avontuur!

Miljoenen wilde dieren zoals wildebeesten (gnoes), zebra’s en gazelles trekken voortdurend rond in de Serengeti op zoek naar water en vers gras.

Deze grote migratie is een van de 7 wereldwonderen en een geweldige belevenis!

Wil jij naar de zon, maar ook op avontuur? Dan is deze safari wat voor jou en je gezin. In de safariparken Lake Manyara, Ngorongoro Krater en de Serengeti beleven jullie met elkaar het avontuur van je leven!

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Arusha Dag 1
 • Lake Manyara Dag 2 - 3
 • Ngorongoro Dag 4
 • Centraal Serengeti Dag 5
 • Serengeti Noord Dag 6-7
 • Arusha Dag 8-9

Reisschema

Wil jij samen met de kinderen naar de zon? Maar ook iets beleven met elkaar? Ga dan met elkaar op deze avontuurlijke safari. Zoek naar de Big Five (luipaard, leeuw, olifant, neushoorn en buffel) in de vruchtbare Ngorongoro Krater, Unesco Werelderfgoed. En volg de massale migratie van wildebeesten in Serengeti Nationaal Park en hun oversteek over de Mara rivier. Je verblijft op sfeervolle plekken, in luxe safaritenten midden in de natuur en ziet de dieren nieuwsgiering aan je voorbij trekken.

Arusha

De reis begint in Arusha stad, de safari-hoofdstad van Tanzania. Je wordt op het vliegveld ontvangen en overnacht je de eerste avond in een comfortabel hotel, in een buitenwijk van de stad. Op deze fijne plek geniet je dan al meteen, met een hapje en drankje, van de geluiden van krekels en vogels op de achtergrond. En met z’n allen even zwemmen in het zwembad, hoort er natuurlijk ook bij.

Lake Manyara

Voordat je bij het Lake Manyara Nationaal Park komt, rijd je door het dorpje Mto wa Mbu. Dit typisch Afrikaanse dorpje heeft een kleurrijke lokale markt met veel vers groente en fruit. Zeker de moeite waard om daar nog wat rond te kijken en te bekijken wat er zoal aan lokale producten wordt verhandeld. Je kijkt je ogen uit!

Je verblijft vervolgens twee nachten midden in (of nabij) het park, waar je ook een wandel- of nachtsafari kunt maken. De kans is groot dat er olifanten en andere dieren voorbij lopen, terwijl jij geniet van een koud drankje bij de tent. Als het geregend heeft is er vlakbij een rivier met een waterval waarin gespeeld kan worden. Maar een kampvuur is er altijd en misschien wel marshmallows …!

Ngorongoro

De weg van de Serengeti naar de Ngorongoro Hooglanden is een van de mooiste routes in Tanzania. Onderweg is er veel te ontdekken. Je overnacht in een sfeervolle lodge in de Ngorongoro Hooglanden gebied, iets buiten de Ngorongoro Krater. De Maasai wonen in dit gebied en die ga je zeker ontmoeten.

Je maakt een geweldige safari in de Nogorongoro Krater. Met een beetje geluk spot je hier de Big Five (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard, buffel).

Centraal Serengeti

De volgende dag rijd je naar het centrale deel van de Serengeti, een prachtig groen gebied waar het hele jaar door wilde dieren verblijven.

Serengeti betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Zo ver heb je in je leven waarschijnlijk nog nooit kunnen kijken. Op zoek naar vers gras trekken miljoenen dieren het hele jaar door dit park, dat zoveel te bieden heeft.

Serengeti Noord

De volgende dag rijd je verder naar het noordelijke deel van de Serengeti, de miljoenen hoefdieren bevinden zich nu in dit gebied en trekken rond op zoek naar water en vers gras. Dit fenomeen behoort tot een van de zeven wereldwonderen en wordt de Migratie ofwel de Grote Trek genoemd. Gelijktijdig trekken ontelbare roofdieren met hen mee.

Je gaat de komende dagen verschillende safari’s maken om zoveel mogelijk dieren te zien. Aangekomen bij de Mara rivier zul je versteld staan van de moed, de energie en het doorzettingsvermogen van de wildebeest om deze rivier over te steken. In de rivier liggen namelijk talloze krokodillen op de loer … Een werkelijk onvergetelijk spektakel.

Arusha

De volgende dag ga je naar Arusha stad. Je bent terug in de stad waar je safari begon. Je kunt ervoor kiezen om vandaag bij je lodge te blijven of een activiteit in de omgeving te doen.

Wil je nog meer zien en beleven? Dan is het natuurlijk mogelijk om deze safari te verlengen, bijvoorbeeld met een verblijf aan de Tanzaniaanse kust of een van de tropische eilanden.

Zo niet, dan vlieg je ’s avonds vanaf Arusha – het Kilimanjaro Airport – terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Details van de reis

Deze safari met Explore Tanzania is helemaal privé.
Je reist alleen met jouw gezin in een vaste eigen jeep, samen met een professionele safari-gids van Explore Tanzania.

Met de kinderen op safariMet de kinderen op safariMet de kinderen op safariMet de kinderen op safari

Hoogtepunten

Prijsindicatie

Comfort accommodaties (incl. transfer per auto) *
€ 2325 p.p. voor een (4p) gezin, met 2 kinderen tot en met 15 jaar
€ 2750 p.p. voor een (4p) gezin, met 2 kinderen boven de 15 jaar

Select accommodaties (incl. transfer vlucht) *
€ 3325 p.p. voor een (4p) gezin, met 2 kinderen tot en met 15 jaar
€ 4105 p.p. voor een (4p) gezin, met 2 kinderen boven de 15 jaar

Let op: de prijs kan wijzingen in drukke perioden, bij (on)gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen.

* = Bekijk de mogelijkheden op onze overzichtspagina en gebruik de ‘filter’ om jouw favoriete accommodatie te selecteren.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Kleinschalige en sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden
 • Drankjes in de kampen (bier, wijn & frisdrank)
 • Privé safari in een 4WD jeep met een zeer deskundige gids
 • Mineraal water, koffie, thee & snacks tijdens safari
 • Flying Doctors verzekering
 • Entreegelden Nationale Parken
 • SGR garantie

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Optionele activiteiten

Galerij

Beleef samen met je gezin dit Tanzaniaanse avontuur; overnacht in een tent langs de rivier, volg het wild en hun belagers bij hun Grote Migratie en zoek de Big Five in de Ngorongoro Krater!

Met de kinderen op safari
Met de kinderen op safari
Met de kinderen op safari
Green camps Tanzania
Met de kinderen op safari
Explore Tanzania - Accommodatie Ngorongoro Krater - Mysigio Camp
Explore Tanzania - Accommodatie Ngorongoro Krater - Mysigio Camp
Explore Tanzania - Accommodatie Ngorongoro Krater - Mysigio Camp
Met de kinderen op safari
Met de kinderen op safari
Met de kinderen op safari
Met de kinderen op safari
Katavi safari
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Kogatende
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Kogatende
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Kogatende
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Kogatende
Green Camp Kogatende in Serengeti Nationaal Park
Vakantie Tanzania september

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen – zoals ‘Naar de zon met kinderen‘ – die volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies