Serengeti vanaf Zanzibar

Ben jij al op Zanzibar en staat de Serengeti al jaren op je bucketlist? Onderbreek dan je strandvakantie voor een paar onvergetelijke dagen op het vaste land van Tanzania. Serengeti National Park, met haar eindeloze grasvlaktes vol rondtrekkende hoefdieren met in hun kielzog grote groep roofdieren, is UNESCO Werelderfgoed. Dit is een perfecte combinatie met jouw verblijf op Zanzibar.

Serengeti National Park is uniek in haar natuurlijke schoonheid. In de periode december t/m maart maak je safari’s op de zuidelijke savannes, bezaaid met acacia’s en wilde dieren. En in juli t/m oktober bezoek je het heuvelachtige rivierengebied in het noorden. Deze korte safari is all-in, je wordt opgehaald van je hotel op Zanzibar en weer teruggebracht.

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Aankomst Dag 1
 • Serengeti Dag 2 - 3
 • Terug op Zanzibar Dag 4

Reisschema

Na een mooie binnenlandse vlucht vanaf Zanzibar, over de Indische Oceaan en het vaste land van Tanzania, land je in het noorden of zuiden van Serengeti National Park. De komende dagen worden ingevuld met safari’s per open jeep. Dit zijn onvergetelijk en avontuurlijke dagen midden in de natuur en tussen de dieren. Op de dag van vertrek vlieg jij weer terug naar het tropische Zanzibar, terug naar jouw hotel voor het vervolg van je strandvakantie op tropisch Zanzibar.

Aankomst

Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel en naar het Abeid Karume Airport gebracht, voor een binnenlandse vlucht naar Serengeti National Park.

Na een prachtige vlucht arriveer jij in het park; op Kogatende (het noorden) in de periode juli t/m oktober of Ndutu (het zuiden) in de periode december t/m maart. Daar staat de gids op je te wachten en begint ook meteen je safari. Je ziet al gelijk verschillende wilde dieren.

Aan het einde van de dag arriveer je bij het Green Camp, voor een welverdiend drankje bij het kampvuur. Na de ondergaande zon wordt je een heerlijk 3-gangen diner geserveerd. Je bent midden in de natuur. Wat zul jij lekker slapen daarna!

Serengeti

Je maakt meerdere safari’s per open jeep. Miljoenen dieren trekken het hele jaar door dit park, met in hun kielzog vele roofdieren. Een onvergetelijk avontuur midden in de natuur.

Ndutu (december t/m maart) ligt iets ten zuiden van Serengeti National park, de perfecte leefomgeving van de rondtrekkende kuddes gnoes, antilopen en zebra’s. Maar ook van het luipaard, leeuw, cheetah en caracal en serval kat.
Het noorden (juli t/m oktober) is het hele jaar door groen, waardoor de miljoenen hoefdieren hiernaartoe komen als de rest droog en dor is. Spectaculair is hun oversteek over de Mara rivier, vol met op de loer liggende krokodillen.

Terug op Zanzibar

Vanuit Serengeti National Park vlieg je terug naar het tropische Zanzibar Eiland en wordt je vanaf het vliegveld bij Stone Town teruggebracht naar je lodge.

Maar wil jij, nu je er toch bent, het oude culturele hart van Stone Town ook ervaren, knoop er dan een nachtje in deze bruisende stad – op de UNESCO werelderfgoedlijst – aan vast.

Details van de reis

Tijdens je safari in Serengeti maak je de safari’s in een open jeep. Je overnacht exclusief in ons authentieke en comfortabele Green Camp op een geweldige locatie, tussen de dieren, midden in de natuur. De safari activiteiten zijn onder leiding van professionele gidsen samen met andere gasten van het camp.

Vakantie Tanzania novemberVakantie Tanzania novemberVakantie Tanzania novemberVakantie Tanzania november

Hoogtepunten

 • De grote migratie
 • Safari in open jeeps
 • Verblijf midden tussen de dieren

Prijsindicatie

Juli t/m oktober (Green Camp North):
€ 2775 p.p. bij 2 personen, 3 nachten, all in

December t/m maart (Green Camp South):
€ 2805 p.p. bij 2 personen, 3 nachten, all in

Dit is de prijs voor de meest gangbare reisperiode. Deze kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. Deze kan iets hoger uitpakken tijdens feestdagen of minder gunstige wisselkoers.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Safari-kamp op unieke locatie (Green Camp South of North)
 • Alle maaltijden en drankjes
 • Gezamenlijke safari’s in een 4WD jeep, met een zeer deskundige gids
 • Flying Dokters verzekering
 • Entreegeld Serengeti Nationale Park
 • Binnenlandse vlucht Zanzibar – Serengeti National Park (en terug)
 • SGR garantie

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Optionele activiteiten

Galerij

Het beroemde en unieke Serengeti National Park is een van de weinige gebieden op aarde waar in 500 jaar niets is veranderd. De aantallen migrerende dieren zijn enorm. Een perfecte combinatie met een strandvakantie op Zanzibar.

Serengeti vanaf Zanzibar, 4-daagse safari
Serengeti vanaf Zanzibar, 4-daagse safari
Serengeti vanaf Zanzibar, 4-daagse safari
Vakantie Tanzania augustus
Vakantie Tanzania februari
Serengeti vanaf Zanzibar, 4-daagse safari
Serengeti vanaf Zanzibar, 4-daagse safari
Serengeti vanaf Zanzibar, 4-daagse safari
Serengeti vanaf Zanzibar, 4-daagse safari
Serengeti vanaf Zanzibar, 4-daagse safari
Serengeti vanaf Zanzibar, 4-daagse safari

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen, het seizoen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke reisadvies

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies