Fietsen in Tanzania

Er zijn duizenden kilometers aan paadjes die je tijdens een fietssafari in Tanzania kan ontdekken.  

Zo zijn er prachtige fietstochten rondom de Nationale Parken in het noorden van Tanzania te maken. En heel bijzonder is een fietstocht van een week op Zanzibar Eiland, maar een deel van het eiland verkennen in één dag is natuurlijk ook mogelijk.

Zanzibar Fietsreizen Tanzania

Fiets opties

In Tanzania zijn meerdere mogelijkheden om te fietsen.

Fietsreizen TanzaniaFietsreizen TanzaniaArusha Fietsreizen TanzaniaFietsreizen TanzaniaFietsreizen Tanzania

Lake Manyara / Mto wa Mbu

Een paar uur mountainbiken in het gebied rondom Lake Manyara Nationaal Park is heerlijk en een unieke manier om dit gebied te verkennen.

Je kunt een paar uur fietsen door dorpjes zoals Mto wa Mbu of Magara, waarbij je meteen ook een van de omliggende plantages bezoekt en/of een school. Op deze manier maak je kennis met het lokale leven in deze omgeving. En daarna fiets je nog heerlijk langs de oevers van het meer.

Zanzibar

Een dag of misschien een hele week fietsen op Zanzibar Eiland? Dat is wel de ultieme manier om dit eiland te ontdekken.

Je kunt kiezen uit verschillende fietstochten op Zanzibar Eiland, gecombineerd met een bezoek aan een plantage, een bos, dolfijnen en/of zwemmen.

De meest ultieme reis is wel een week fietsen rondom het eiland, elke nacht op een andere locatie. Fietsvakantie Tanzania, zo heb je in een week het échte Zanzibar ontdekt! Bekijk onze voorbeeldreis ‘Zadelpijn op Zanzibar’.

Arusha en Meru

De omgeving van Arusha stad is een prachtig gebied aan de voet van berg Meru waar je een dag het lokale leven en natuur per fiets kunt verkennen. Een hele leuke manier om je safari te beginnen en kennis te maken met het lokale leven.

Je fietst via smalle paadjes door dorpen, plantages en landerijen.

Kies voor een tocht van een paar uur of een hele dag.

Tarangire naar Lake Manyara

Bij Tarangire National Park begin aan deze tweedaagse fietssafari. Je fietst door vlakke landschappen via smalle zandpaden richting de Grote Rift vallei bij het Lake Manyara National Park.

Arusha National Park

Je maakt een korte safari door het Arusha National Park, onderweg naar het startpunt van deze mountainbikesafari: de Ngurdoto Krater.
De tocht gaat voornamelijk rond de rand van de krater waarbij je prachtig uitzicht hebt. Tijdens de tocht gaat ook een parkwachter mee want de kans bestaat dat je buffels onderweg tegenkomt. Andere dieren die je misschien ziet zijn colobus apen, giraffen en diverse vogelsoorten.
De rit is deels op een onverharde weg en deels over steile en smalle paadjes die modderig kunnen zijn.

Video

Fiets safari in Tanzania


Zie jij jezelf al fietsen?

Neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen Reisadvies