Wandelen in Tanzania

Een wandelsafari is een bijzondere manier om Tanzania te ontdekken.
Je kunt een korte wandelsafari maken van een paar uur (bijvoorbeeld langs de oever van het Manyara meer) tot meerdaagse wandelingen midden in de natuur.

Tijdens een wandelsafari gaat het niet om het afleggen van zoveel mogelijk kilometers. Maar juist om het buiten zijn en genieten van de omgeving waarin je bent. Hierbij let je meer op de kleine details in de natuur. Hoe bijzonder is het  om op een afstand rustig naar een olifant te kijken. Wandelen in Tanzania doe je altijd onder begeleiding door een professionele gids en parkwachter.

In heel Tanzania kan je op mooie locaties wandelsafari’s maken. Maar er zijn een aantal bijzondere locaties die we graag verder uitlichten.

Wandelsafari Tanzania

Wandel opties

In Tanzania zijn meerdere mogelijkheden om te wandelen, van een paar uur tot meerdaagse wandelvakanties.

Serengeti Wandelsafari TanzaniaRuaha Wandelsafari TanzaniaNgorongoro Wandelsafari TanzaniaZanzibar Wandelsafari TanzaniaWandelsafari TanzaniaLake Natron Wandelsafari Tanzania

Serengeti National Park

Wandelen in de Serengeti is uniek en mag maar in daarvoor bestemde gebieden in de Serengeti. Slechts een handjevol organisaties heeft toestemming gekregen om in dit deel te mogen wandelen. Explore Tanzania is hier een van!
De wandelingen in de Serengeti zijn meerdaags, met een minimum van twee nachten in het Green Camp in de wandelzone. De dagen kan je helemaal naar wens invullen. Het doel is niet het afleggen van zoveel mogelijk kilometers, maar genieten van de omgeving, de natuur en de dieren. Laat je verrassen door de prachtige natuur van Tanzania!

Ruaha National Park

Een safari in Ruaha Nationaal Park is een bijzonder avontuur. Het park is een van de meest geïsoleerde parken in Afrika. Ruaha ligt in een ongerepte en afgelegen deel van het zuiden van Tanzania. Het park wordt niet door grote groepen toeristen bezocht waardoor het een van de grootste en meeste wilde parken is in Afrika.

Het park leent zich heel goed voor wandelsafari’s. Je kunt hier dagen doorbrengen zonder dat je iemand anders ziet.

Ngorongoro

De Ngorongoro Conservation Area is een gebied van 8.292 km2 met daarin de wereldberoemde Ngorongoro Krater (304 km2). De omgeving rondom de Ngorongoro Krater is een prachtig gebied voor een wandelsafari.

Mogelijkheden zijn:

  • Een korte wandelsafari vanuit de lodge;
  • Wandeling van een dag vanaf de Ngorongoro Kraterrand naar uw lodge;
  • Meerdaagse trekking.

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park is prachtig. Wanneer je in ons Green Camp verblijft ben je ver in het zuiden van het park waar weinig anderen zijn (dit is namelijk het enige kamp in dit gebied). Heel bijzonder is het om ’s ochtends een wandelsafari te maken. Tijdens de wandeling loop je langs de oever van het meer onder begeleiding van een deskundige gids en parkwachter.

De wandeling is in een prachtige omgeving met uitzicht op de Grote Rift vallei. Tijdens deze wandeling geniet je van o.a. prachtige vogelsoorten, apen en verschillende antilopen. Je let ook meer op de kleine details in de natuur: sporen in het zand, uitwerpselen, insecten, planten en meer. Verrassend en leerzaam!

De wandeling eindigt bij warmwaterbronnen.

Arusha National Park

Geniet van een wandelsafari in het Arusha Nationaal Park. Je begint bij Momella Gate (de ingang van het Nationaal Park) en wandelt samen met een bewapende parkwachter door dit prachtige gebied. Je geniet van de indrukwekkende flora in het regenwoud, de vogels en dieren en het vulkanische landschap van berg Meru. Tijdens de wandeling heb je op een heldere dag uitzicht op de bergen Meru en Kilimanjaro.

Empakai naar Lake Natron

Dit is een van de meest bijzondere trekkingen in Oost Afrika. Naast de bijzonder mooie natuur biedt deze trekking ook de kans om kennis te maken met de Maasai stam en de unieke cultuur. Je wandelt vanaf de Ngorongoro Hooglanden naar Lake Natron.

Video

Wandelsafari in Tanzania, Arusha National Park

Wandelsafari Tanzania, Lake Manyara National Park


Zie jij jezelf al wandelen?

Neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen Reisadvies