Blog werkreis Marloes: afwisselend Lake Manyara

12 april 2018

Blog werkreis Marloes in Tanzania maart 2018 – dag 4: Lake Manyara Nationaal Park naar Ngorongoro Krater

Vandaag nemen we afscheid van een prachtig plekje en de lieve crew: wat hebben we genoten van het Green Camp! Maar er wachten weer andere mooie locaties op ons…
De rit van het kamp naar de uitgang van Lake Manyara Nationaal Park is wederom een mooie game drive en in het noorden van het park rijden we door een prachtig bos, waar je nogmaals ervaart hoe afwisselend dit kleine park is.
Bij de uitgang van het park gaan we nog even een wandeling maken over de Treetop Walkway. Via hangbruggen wandel je van boom naar boom en geniet je op hoogte (max. 18 meter) van dit prachtige, groen beboste deel van het park. De gids vertelt onderweg over de planten, vlinders, vogels en apen. Maar wat ik het leukste eraan vindt, is dat je buiten bent en Manyara weer op een heel andere manier beleeft. De afwisseling qua activiteiten in / om dit park is fantastisch!
In Mto wa Mbu (dorpje net buiten Lake Manyara Nationaal Park) springen we weer even op de mountainbike voor een tocht door het dorp, langs de markt, over paadjes door de bananenplantages en nemen we een kijkje bij lokale kunstschilders. We eindigen bij een Tanzaniaanse dame thuis, waar we in haar tuin genieten van diverse heerlijke lokale gerechten; een local lunch. Aanrader!
Na Mto wa Mbu reizen we verder richting de Ngorongoro Krater. Een prachtige rit, waarbij je de Rift Valley oprijdt, door het landbouwgebied van de Ngorongoro hooglanden en het levendige stadje Karatu komt. Weer een kleine trip down memory lane voor mij, aangezien ik in 2012 vijf maanden (samen met mijn man) Rhotia Valley Tented Lodge heb gerund. Er komen weer allemaal mooi herinneringen naar boven terwijl wij door dit mooie stukje Tanzania rijden…
Na Karatu rijden we omhoog door het regenwoud, naar de rand van de beroemde Ngorongoro Krater. Bij het uitkijkpunt genieten we van het fantastische uitzicht over deze spectaculaire krater! We rijden nog een uurtje verder langs de rand van de krater, naar ons luxe kamp voor de nacht. Daar worden we (in de kou) warm onthaald door de crew met een hapje & drankje bij het kampvuur… weer een pracht-plekje!