Blog werkreis Marloes: unieke wandelsafari Ngorongoro Krater

17 mei 2018

Blog werkreis Marloes in Tanzania maart 2018 – dag 5: Unieke wandelsafari Ngorongoro Krater

Het is vandaag vroeg (& koud!) opstaan op de Ngorongoro Kraterrand, maar met frisse zin! We gaan namelijk vandaag een unieke wandelsafari maken: langs de rand van de Ngorongoro krater. De lucht is helder blauw en de zon schijnt: het wordt een mooie dag!
Na het ontbijt bij Ngorongoro Crater Camp, rijden we eerst 10 minuten naar het startpunt in de Ngorongoro hooglanden. Middenin authentiek Maasai-land (en rinkelende koebellen) worden we gedropt. De jeep zien we 20 kilometer verderop pas weer terug, aangezien onze wandelroute echt een wandelpad is waar geen auto langs kan.
Wat een mooie start! De kleuren zijn onwerkelijk mooi: een felgroene vallei, helder blauwe lucht, felrood geklede Maasai met hun ezels en koeien en in de verte de donkergroene Ngorongoro Forest. Al wandelend in de zon op een smal, glooiend “koeienpad” is dit echt genieten!
Na ca. een uur komen we aan in de Ngorongoro Forest waar we onder bemoste acacia’s doorlopen. De afwisseling qua landschappen maken deze wandeling prachtig en nooit saai. En na het bos komt het moment waar iedereen op wacht: de rand van de Ngorongoro Krater en het uitzicht de krater in…. pfffff wat mooi!! Dit uitzicht domineert het langste deel van de wandeling en verveelt nooit! Onderweg worden we ingehaald door Maasai op hun slippertjes, voor wie deze wandeling naar het volgende dorp alledaags is. En wij kunnen alleen maar volop genieten van hun leefgebied!
Na 20 kilometer worden wij weer opgewacht door de jeep en mogen we (verdiend!) achterover zitten. Er is nog tijd voor een game drive in de Ngorongoro krater, dus daar maken we uiteraard graag gebruik van! Het STIKT van de dieren in de prachtig groene krater: zebra’s, gnoes, impala’s, wrattenzwijnen, struisvogels, jakhalzen, hyena’s, leeuwen, olifanten, buffels, leeuwen en… NEUSHOORNS! Wat een fantastische dag!
Zeer voldaan rijden wij naar ons volgende luxe kamp op de kraterrand en de rit ernaartoe is de mooiste: langs de kraterrand met de kratervloer aan je rechterhand en de eindeloze vlaktes van de Serengeti aan je linkerhand. Met het avondzonnetje erbij kan het niet mooier… Mijn favoriete plek op aarde!