Blog werkreis Marloes: wandelen in Lake Manyara NP

11 april 2018

Blog werkreis Marloes in Tanzania maart 2018 – dag 3: Wandelen in Lake Manyara Nationaal Park

Vandaag hebben wij een volle dag in het Lake Manyara Nationaal Park. De dag begint (zoals altijd) vroeg, maar dat is geen straf… vroeg wakker worden in de bush vind ik altijd heerlijk! De uitbundige vogels en apen zorgen voor de entertainment tijdens het ontbijt in het Green Camp. Dit plekje vind ik echt het paradijs!
Na het ontbijt beginnen we de dag met een wandelsafari langs de oevers van Lake Manyara (ca. 3,5 uur). Een geweldig mooi stukje park, met de Rift Valley-muur continue op de achtergrond, wat zorgt voor mooie plaatjes. Onderweg zien we impala’s, buffels, gnoes, vele vogelsoorten en in de verte 12 leeuwen, die (naarmate we dichterbij komen) een voor een afdruipen. Maar Prim besteedt ook aandacht aan de kleinere details in de natuur: mieren(nesten), sporen, botten, uitwerpselen, insecten en planten. Wat weet die man toch veel… waren mijn biologielessen vroeger maar zo boeiend geweest!
De zon brandt het wolkendek weg en de vergezichten worden steeds zonniger en mooier. Maar de dag wordt ook warmer, dus rond 12 uur worden wij opgepikt door de jeep. De rit terug naar het kamp is een mooie game drive. In dat korte stukje zien we veel: dezelfde leeuwen die verkoeling hebben gezocht in een boom, impala’s, wrattenzwijnen, bavianen en… het hoogtepunt: een olifant die vlak naast de weg heel relaxt aan het snacken is. Hij negeert ons volledig en toont zijn krachten en gebit terwijl hij een halve boom wegwerkt. Nog nooit heb ik zo dichtbij kunnen genieten van mijn lievelingsdier! Ik ben er nog van onder de indruk…
Eenmaal terug in het Green Camp is het weer tijd voor een heerlijke lunch, waarna we allemaal een siësta gaan doen. Om 16.30 uur hebben we weer afgesproken om met elkaar de rotspartij (bij het kamp) te beklimmen. Wij klauteren op handen en voeten omhoog, terwijl barman Polka (vanaf nu noemen we hem Superheld) met een dienblad vol sundowners naar boven hupst als een ervaren berggeitje. Ongelofelijk! We komen aan bovenop de rotsen bij de waterval en dan begint het te regenen… een heel idyllische borrel bij zonsondergang is het dus niet, maar lol hebben we wel!
In plaats van een nachtsafari in de regen, belanden we in de messtent. Onder het genot van drankjes en vermakelijke verhalen van gids Prim, wordt het een gezellige bende!