De beste tips om goed voorbereid op reis te gaan

1 juli 2024

Als jouw reis naar Tanzania steeds dichterbij komt kan je je afvragen wat je allemaal moet regelen voordat het zover is. Geen stress! Met deze tips kan jij met een ontspannen gevoel reizen naar Tanzania.

1. De paklijst
Om alles mee te nemen tijdens je reis is het handig als je deze paklijst download of de korte video bekijkt. Zo vergeet je niets wat belangrijk voor je is en neem je geen overbodige spullen mee.

2. Neem een paar dagen van tevoren vrij
Wanneer je direct vanuit een drukke werkweek naar Tanzania reist, kan dat een overgang zijn. Het is daarom prettig om enkele dagen voor vertrek vrij te nemen. Zo heb je de tijd om te ontspannen en je voor te bereiden op je vakantie naar Tanzania. Dat helpt om alvast in de vakantiestemming te komen.

3. Download de app met de reisbeschrijving
Het is handig om de Explore Tanzania app te downloaden met je digitale reisomschrijving. Zo heb je offline altijd bij de hand wat je volgende bestemming wordt tijdens de reis, je accommodatie en andere nuttige en belangrijke informatie. En als je regelmatig refreshed dan ben je ook altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen tijdens je reis. De app is beschikbaar voor Android en Apple.

4. Zorg dat je US-dollars hebt
Overal in Tanzania kan je betalen met US-dollars. Het is verstandig hiervan wat mee te nemen naar Tanzania. Voor kleinere uitgaven in dorpjes is het handig om Tanzaniaanse shillingen op zak te hebben. Deze kun je in Tanzania pinnen. Zorg er daarnaast voor dat je bankpas staat op ‘buiten Europa’.


5. Stop belangrijke papieren in een mapje
Om overzicht te houden tussen je spullen kan je alle belangrijke papieren bij elkaar in een mapje stoppen. Print verzekeringspapieren en het visum uit, stop je paspoort en je gele (inentingen)boekje erbij.

6. Download de KLM-app
Het is handig als je voorafgaand aan je reis de KLM-app download. Deze app maakt het mogelijk om eenvoudig online in te checken, toont de juiste gate-informatie op het vliegveld, bevat je e-tickets en geeft updates bij eventuele wijzigingen aan je vlucht.

7. Het boekje
Twijfel je hoe het ook alweer zit met het visum? Of vraag je je af wat je het beste kunt doen tegen Malaria? Ter voorbereiding van de reis heb je ons ‘Goed voorbereid op reis boekje’ ontvangen waar alle antwoorden worden gegeven op de veelgestelde vragen. Daarnaast mag je voor vragen natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Als laatste willen je eraan herinneren: Hakuna Matata! (ofwel geen zorgen)! Weet dat je reis goed georganiseerd is. Ook in Tanzania leven vriendelijke en behulpzame mensen. Mocht er toch iets zijn, laat het ons weten en samen zoeken we naar een oplossing.