Een werkbezoek naar mijn geliefde Tanzania!

28 februari 2017

Op 17 februari j.l. vertrok ik (Marloes) voor een werkreis naar mijn geliefde Tanzania. Vanwege de zwangerschap & geboorte van Eva in juni 2016, was ik er 1,5 jaar niet geweest… Veel te lang!

Deze keer op het programma: 4 nachten in het Ruaha Nationaal Park. Marjolijn & ik zijn hier al eerder geweest, maar het was hoog tijd voor een update.

Tijdens de binnenlandse vlucht vanuit Dar-es-Salaam lieten wij de bewoonde wereld achter en de Tanzaniaanse natuur onder ons werd steeds ongerepter. Prachtig! Dalend boven Ruaha zag ik de eerste kuddes olifanten al drinken bij waterpoeltjes… Hoera, ik was er weer!

Mijn eerste stop: Kichaka. Een kamp opgezet door gids Moli & zijn vrouw Noelle. Moli staat in de top 10 van beste safari gidsen van Afrika en dat heb ik gemerkt… wát een kennis en passie! Het unieke Kichaka is niet je “standaard” accommodatie. Het draait hier om de belevenis en vooral: wandelen! Moli is een geweldige wandelgids en onderweg vertelt hij (zeer vermakelijk!) vele verhalen over de wonderen in de natuur. Heel boeiend… Ik ben er nog steeds vol van!

Daarna verbleef ik bij Ruaha River Lodge, Kwihala Camp en Kigelia Camp, waarvandaan ik uiteraard ook mooie safari’s heb gemaakt. Zeer verschillende lodges / kampen, maar allemaal op hun eigen manier heel fijn en het bewijs dat er voor ieder wat wils is, ook in dit deel van Tanzania.
Ik ben alweer bijna een week thuis, maar mijn hoofd zit nog vol inspiratie over dit prachtig stukje natuur in Tanzania.

Bel of mail me gerust als je meer wilt weten / horen!