Hoe verloopt een luchtballonvaart in Tanzania?

22 mei 2023

Een ballonvaart is absoluut het hoogtepunt van je reis. Terwijl je vliegt boven de uitgestrekte vlakten hoor je enkel het geluid van de wind en de dieren die onder je langs stuiven. Overal waar je kijkt is natuur.
Ben je benieuwd hoe deze vlucht van begin tot eind verloopt? Wij hebben het mogen beleven en leggen het graag voor je uit!

ballon

Op de dag van je ballonvaart word je vroeg in de ochtend wakker gemaakt met een dampende kop koffie. Het is dan nog donker in de bush en je wordt naar de jeep begeleidt. Hier ontmoet je de chauffeur die je, na een uitgebreide uitleg over het verloop van deze ochtend, meeneemt naar de plek waar de ballon zal opstijgen. De fantastische chauffeur weet zijn weg in de ongerepte wildernis van de Serengeti of Ruaha National Park feilloos te vinden. En of het nog niet moeilijk genoeg is om in het donker te navigeren, is de kans groot dat hij ook een aantal (nacht)dieren weet te spotten. Voordat je bij de plaats van take-off bent, heb je al een nachtsafari gemaakt!

night drive

Aangekomen op de plaats waar de ballon zal opstijgen, wacht een heerlijk kopje koffie of thee op je. Het is nog even wachten tot de ballon is volgeblazen met lucht en de mist is verdwenen. De spanning stijgt en het wordt tijd om aan boord te gaan. De piloot geeft een goede uitleg, zodat je precies weet wat je kan verwachten. Hij verdeelt de mensen op basis van gewicht over de mand van de ballon. Je begint liggend in de mand, totdat deze rechtop staat. Langzaam wordt nu de mand omhoog gehesen en is er een lift-off!

ballon take off

De luchtballon vliegt eerst laag en rustig vlak boven de grond, maar gaat uiteindelijk langzaam steeds hoger vliegen. Je hebt vanuit de luchtballon een panormaview over het overweldigende landschap onder je en de opkomende zon. De ballon vaart op de wind en vliegt dan ook in de richting waar de wind hem brengt. Na een indrukwekkende vlucht land je midden in de bush. De auto met de crew die de ballon heeft gevolgd zal de luchtballon opruimen, terwijl jij proost met een glas champagne of verse mango juice op een fantastische ervaring. De reden (excuses) waarom er champagne gedronken moet worden is een goed verhaal dat de piloot je graag zal vertellen.

Na de champagne word je vervolgens naar de volgende locatie gebracht, waar een prachtig gedekte tafel in Zanzibar style op je wacht. Met keuze uit een heel menu geniet je van een heerlijk (champagne)ontbijt compleet met broodjes, eieren en fruit. Er wordt live voor je gekookt en er is zelfs WiFi aanwezig om direct de mooiste foto’s te delen met het thuisfront.

Een fantastische ervaring rijker komt er dan toch weer een einde aan deze ochtend. Je hebt verder nog de hele dag de tijd om de natuur van Tanzania te ontdekken, nu gewoon vanaf de grond.

Hoogtevrees? De vlucht wordt rustig opgebouwd van laag naar hoog. De ballon heeft geen contact meer met de grond. Dit zorgt ervoor dat je geen last van hoogtevrees hebt.

Zoals wij het hebben ervaren is een luchtballonvaart boven de Serengeti of Ruaha National Park een echte droom die uitkomt. Het is een fantastische belevenis die je voor altijd bij zal blijven. Een hoogtepunt van je reis, letterlijk en figuurlijk! Wij helpen je graag deze droom te verwezenlijken en voegen dit met plezier voor je toe aan je reis. Neem gerust contact met ons op!