Type accommodaties in Tanzania

24 april 2023

Tanzania heeft veel soorten mooie en kleinschalige accommodaties die zich bevinden op de beste plekken midden in de natuur. Elke accommodatie in Tanzania is door ons bezocht en zorgvuldig uitgekozen. Hierbij kijken we of ze voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen die we stellen. We letten er bijvoorbeeld op of de lokale bevolking, en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst en we kijken of er respect is voor mens en milieu.

 

Accommodatieklassen, comfort, select en exclusief. Maar wat houdt dat in?

Het is best lastig kiezen, want alle accommodaties zijn prachtig, maar om een globaal onderscheid te kunnen maken hebben we een indeling in accommodatieklassen gemaakt; Comfortabel, Select en Exclusief. In deze blog leggen we graag uit hoe we hiertoe zijn gekomen en wat je kunt verwachten.

Comfortabel
Comfortabele accommodaties hebben eenvoudige en schone kamers, een goed bed, vriendelijke service, een warme douche en een eetgelegenheid. Ze liggen op een fijne plek, soms in onontdekte gebieden en zijn gunstig geprijsd.

Een van onze favoriete accommodaties in deze klasse is bijvoorbeeld Mambo View Point Eco Lodge in de Usumbara Mountains. Gelegen op een 1900 meter hoge klif met een adembenemend uitzicht over de Afrikaanse vlakten. De cottages zijn ruim, comfortabel en zijn voorzien van zonne-verlichting. Met een verblijf bij deze lodge steun je de lokale gemeenschap door het project dat is opgezet in Mambo village.

Mambo View Point

Select
Wil jij ook de meest authentieke en eco-opties, voor het echte Afrika gevoel, kies dan voor onze select opties. Hier geniet je van een goede kwaliteit, extra comfort, uitstekende service en sfeervolle kamers in een prachtige en natuurlijke omgeving en dichtbij de dieren. Deze accommodaties bieden persoonlijke service, het personeel is intern goed opgeleid, er is meer privacy en er zijn extra faciliteiten als massages, badjassen, wekservice.

Een mooi voorbeeld is Green Camp North, op een prachtige locatie in het noorden van de Serengeti. Dit kamp staat midden in het gebied waar tussen juli en september de migrerende dieren gezien kunnen worden. Het kamp bestaat uit tien glamping tenten. Elke avond staat er een heerlijk driegangenmenu, bereidt door de chefkok op het programma.  Het kamp is mobiel en kan op verschillende plekken worden opgezet en afgebouwd. Ook is het zelfvoorzienend om zo min mogelijk de natuur aan te tasten.

Green Camp Kogatende

Exclusief
Exclusieve accommodaties zijn van de hoogste kwaliteit. Je wordt hier heerlijk in de watten gelegd zodat je geniet van volledige luxe in de bush of aan het strand. Dit zijn prachtige en unieke accommodaties, met zorg en aandacht ontworpen, van boomhutten tot privékampen en watervilla’s.

Een prachtige exclusieve accommodatie is Greystoke Mahale, gelegen in het westen van Tanzania in Mahale Mountains National Park. Een spectaculair gebied waar enkele honderden toeristen per jaar komen. De zes exotische rietgedekte bungalows zijn gemaakt van gerecyclede dhow schepen. Greystoke Mahale is maatschappelijk betrokken bij lokale projecten en biedt alles wat je nodig hebt om te genieten van een luxe verblijf.

Greystock Mahale

 

Lodges, wilderness camps, fly camps en resorts. Wat is het verschil tussen al deze accommodaties?

Intieme lodges
In Tanzania staan geweldige kleinschalige lodges. Deze lodges hebben vaak een prachtige tuin waar zich, naast een historisch en authentiek koloniaal hoofdgebouw, nog enkele huisjes, tenten of bungalows bevinden. Een voorbeeld hiervan is Ngare Sero Mountain Lodge. Een boerderij met acht huisjes gelegen op de beboste hellingen van Mount Meru. Ook Fumba Beach Lodge is een voorbeeld van een lodge met sfeervolle kamers en luxe suites. Er is een strandbar, een mooi zwembad en een massagesalon. In het openluchtrestaurant geniet je van internationale en lokale gerechten. Bij een tented lodge, zoals Kubu Kubu Tented Lodge zijn de muren van canvas. De tenten staan ruim uit elkaar voor genoeg privacy.

Ngare Sero Mountain Lodge

Tented Camps
Tented Camps liggen midden in de natuur en uitermate geschikt voor de ultieme non-stop safari-ervaring. Je slaapt immers midden tussen de dieren, dichter bij de natuur kom je niet. Deze kampen zijn ruim opgezet en de tenten hebben veel privacy. De canvas tenten, soms met een makutidak, zijn volledig ingericht met een heerlijk bed en hebben een en-suite (buiten)badkamer voor een volledig verzorgd verblijf.
Green Camp Lake Manyara heeft acht eco-tenten en staat op een unieke locatie bij een waterval midden in het Lake Manyara National Park. ’s Nachts is de kans groot dat er olifanten om je tent lopen.

Green Camp lake Manyara

Fly kamperen
Wanneer je gaat fly kamperen trek je er samen met je eigen gids op uit in de wildernis. Het fly kamp is een klein en mobiel kamp dat op elk moment kan worden opgezet en met je mee wordt verplaatst. Wanneer de zon onder gaat wordt de koepeltent voor je opgezet, wordt er heerlijk voor je gekookt en zit je gezellig rond het kampvuur. Even later val je in slaap op een lekker matras onder de sterrenhemel en de geluiden van de natuur. Onder andere Green Camp Trekking biedt deze unieke ervaring aan in de Serengeti. Een zeer exclusieve en een privé wildernisbeleving staat hier op je te wachten.

Green Camp Trekking

Resorts
Zoals er in Tanzania veel prachtige lodges te vinden zijn, zo zijn er op Zanzibar mooie resorts. Nur Beach Resort heeft bijvoorbeeld tien bungalows, ingericht met ecologische materialen aan het strand van Jambiani op Zanzibar. Het resort biedt verschillende excursies en alle faciliteiten voor een compleet verzorgd verblijf.

Nur Beach Resort

Bijzondere accommodaties
Tanzania heeft veel unieke accommodaties op de meest bijzondere plekken. Zo kan je slapen in een boomhut in Chole Mjini Eco-Lodge bij Mafia Eiland. Je kan onder water slapen in The Manta Resort bij Pemba Eiland, of je verblijft in het architectonische dorp van de Ngorongoro Crater Lodge op de rand van de Ngorongoro Krater. Chumbe Island Coral Park bevindt zich op Chumbe Eiland en is een privé eco-reservaat. Hierdoor is het alleen toegankelijk voor gasten van de zeven eco-bungalows.

THe Manta Resort

Of je nu overnacht in een eenvoudige lodge of een privé eiland, een authentiek tentenkamp of in een prachtige villa wij helpen je graag de perfecte locaties voor je uit te zoeken. Neem gerust contact met ons op!