Serengeti film in One Planet Dome

2 februari 2022

Op 8 april 1994, nu alweer bijna 30 jaar geleden, draaide volgens velen de mooiste Imax film ooit; Africa The Serengeti.

Spectaculaire beelden en uitzichten van het uitgestrekte Serengeti National Park in Tanzania en Kenia. Miljoenen wildebeest, zebra’s en antilopes in migratie op zoek naar vers gras en water met op hun hielen de grootste roofdieren; leeuwen, krokodillen en cheeta’s. Leven en overleven.
De uitgestrekte wildernis, prachtige landschappen, de big five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) en ook de Maasai spelen een prominente rol in deze geweldige documentaire van George Casey, met in de hoofdrol (de stem van) James Earl Jones.

Imax Africa The Serengeti 1994

Vanwege het succes van deze Imax film was het wachten op een remake…

Vanaf 21 april 2022 draait dan ook de nieuwe en zeer spectaculaire documentairefilm ‘Serengeti’ van Michael Dalton in grootbeeldfilmtheater One Planet Dome te Den Haag.
One Planet Dome behoort bij het Museon-Omniversum en is het grootste koepeltheater in de Benelux en uniek in Europa. Het heeft een scherm in de vorm van een halve bol, zo groot als een half voetbalveld. Overal om je heen zie je filmbeelden. Waardoor het lijkt alsof je er zelf bij bent. Het sublieme geluidssysteem maakt de beleving nog intenser. Ervaar het zelf, het is ronduit spectaculair!

Ook deze nieuwe film vertelt het verhaal van het unieke leven in de Serengeti. Het is de plek waar de natuur heeft er op ingenieuze wijze voor gezorgd dat alles dat hier leeft, van de kleinste insecten tot de grootste zoogdieren, een duidelijke rol heeft. Samen zorgen ze voor een balans in het ecosysteem…. Maar ook de Serengeti heeft te maken met veranderingen. Als de leefomgeving van de dieren langzaam verdwijnt, kunnen wij ze dan redden en beschermen?
De film – gemaakt in samenwerking met ons safaribedrijf in Tanzania –  is een onvergetelijke safaritocht langs olifanten, leeuwen, luipaarden, vogels en insecten en de trektocht die miljoenen wildebeesten jaarlijks maken. Zo krijgen we meer begrip voor de relatie tussen al het leven op de Serengeti.

Bestel de kaartjes voor deze fantastische grootbeeldfilm hier. De film ‘Serengeti’ zal voor langere tijd en meerdere keren per dag doorlopend te zien zijn. Met je kaartje kun je zowel naar de film in de One Planet Dome als ook naar het museum One Planet museon omniversum.

Trailer film Serengeti 2022