Soorten safari’s in Tanzania

22 juli 2017

Het woord safari komt uit het Swahili waar het “lange reis” betekent. Vroeger stond de safari altijd in het teken van het jagen van groot wild. Tegenwoordig heeft het woord safari betrekking op het maken van rondritten in Afrikaanse wildparken. Er wordt nu vooral gejaagd op het maken van de mooiste foto, het woord fotosafari wordt dan ook steeds populairder.

Door de vele wildparken waarin grote groepen dieren leven is Tanzania het ultieme safari land. Wij hebben meerdere mogelijkheden de prachtige natuur van Tanzania tijdens een safari te ontdekken.

Paardrijsafari
Is paardrijden een grote passie en ben je van plan naar Tanzania te gaan? Dan is onze paardrijsafari een onvergetelijke belevenis. We hebben de mogelijkheid tot een korte paardrijsafari van 2 dagen, maar ook een 7-daagse paardrijsafari behoort tot de mogelijkheden.

Wandelsafari
Een wandelsafari is een unieke ervaring want per voet zie je altijd meer dan vanuit de auto. Ook wordt er meer op de kleinere details gelet. Onder begeleiding van een bewapende gids geniet je van de natuur, de dieren en de omgeving. In Serengeti National Park is jouw eigen Green Camp het vertrekpunt voor deze authentieke meerdaagse privé wandelsafari.
In het vulkanische gebied rondom Lake Natron is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken.

Mountainbikesafari
Een bijzondere manier op Tanzania te verkennen is per mountainbike. We bieden de mogelijkheid tot een meerdaagse mountainbikesafari, maar je kunt ook kiezen voor een korte mountainbikesafari. Begeleiding is door een professionele gids.

Ballonvaartsafari
Een hoogtepunt van de reis, ervaar Tanzania vanuit de lucht! Dit is een sensationele belevenis om nooit meer te vergeten! Tijdens deze ballonvaart zie je de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en geniet je van al het moois dat zich onder je afspeelt. Grote kans dat de dieren onder je lopen.

Nachtsafari
Een nachtsafari geeft jouw safari een extra wonderbaarlijke belevenis. Vanuit een open 4WD jeep kan je verschillende dieren spotten en horen! De nachtsafari duurt ongeveer 3 uur en is onder begeleiding van een ervaren gids.

Kanosafari
Ook een safari per kano behoort tot de mogelijkheden. Een bijzonder avontuur om de dieren van deze kant te bewonderen. En dan hebben we het nog niet eens over het prachtige uitzicht op de Kilimanjaro en Meru! De kanosafari duurt ongeveer 3 uur en is onder begeleiding van een gids.

Jeepsafari
Een jeepsafari klinkt bijna gewoontjes in vergelijking met bovenstaande safari’s, maar niets is minder waar! Een safari per jeep is de manier om het uitgestrekte land en de vele Nationale Parken te verkennen. Je vertrekt op de eerste dag samen met een privé auto en professionele safari gids op een rondreis door de parken. Gedurende de hele safari beschik je over dezelfde auto en gids.
Jouw reisroute en gewenste accommodatie wordt, in overleg met jou, van te voren samengesteld door Explore Tanzania. Je beschikt over een eigen jeep waardoor de safaridag naar wens kan worden ingevuld. Je kunt bij zonsopgang met de safari beginnen, of juist wat uitslapen en op een later moment vertrekken en bij zonsondergang terugkomen. Alles in overleg met de gids.