Een droomsafari – en strand huwelijksreis

1 februari 2023 | Christina & Paul

Wat een onvergetelijke reis!

Na de landing op Kilimanjaro Airport werden we begroet door onze vriendelijke Explore Tanzania-chauffeur en naar het prachtige Rivertrees Country Inn in Usa River gebracht. Omdat we ’s ochtends aankwamen, hadden we genoeg tijd om naar het dorp te gaan en te genieten van de prachtige voorzieningen van de herberg. We liepen naar het dorp Usa River om te lunchen op een lokale markt terwijl we alle bezienswaardigheden en geluiden van het dorp in ons opnamen. Na de lunch keerden we terug naar de herberg om te genieten van het zwembad, een wandeling te maken over het prachtige terrein van de herberg naast de rivier en genoten van een heerlijk diner die avond in het restaurant van de herberg.

De volgende ochtend was het tijd om aan de safari te beginnen! De volgende vijf dagen waren gevuld met leuke ritten in de Land Rover met onze vriendelijke gids, dieren en ontspannende avonden bij het kampvuur!

De eerste dag reden we naar Lake Manyara waar we olifanten, bavianen, veel giraffen en onze eerste leeuwen zagen! De flora en fauna van dit park waren verbluffend – ik hield echt van de prachtige baobabbomen hier. Die avond hoefden we niet ver te rijden naar onze camping – het was pal naast het park! We verbleven op Migombani Camp. We genoten van een paar biertjes bij het zwembad onder de ongelooflijke baobabboom met een prachtig uitzicht over het Lake Manyara-park en de omgeving.

De volgende dag reden we door het Ngorongoro Crater park naar de grens van Serengeti National Park. Onderweg stopten we bij het mooie uitzichtpunt over de krater en passeerden we Maasai-dorpen. Tijdens de gamedrive zagen we zoveel dieren – giraffen, gnoes, gazellen, struisvogels, flamingo’s, honderden zebra’s en een familie leeuwen van dichtbij! Het gevoel een leeuw zo dichtbij te zien dat je hem in de ogen kunt kijken, is onvergetelijk. De rit over het land was ook indrukwekkend – eindeloze vlaktes en blauwe luchten.

We verbleven de volgende twee nachten in het Kati Kati tented camp. Het was misschien wel een van onze favoriete plekken waar we in de bush verbleven. De mensen waren zo aardig en vriendelijk, het eten was heerlijk en de omgeving rond het kamp was prachtig.

De volgende twee dagen werden doorgebracht in de Serengeti en gevuld met gamedrives, dieren van dichtbij spotten en genieten van picknicklunches met uitzicht. Het hoogtepunt was absoluut het zien van een cheetah-moeder met haar vier welpen en leeuwen naast onze Land Rover! Het feit dat we de bovenkant van de Land Rover konden openen en rechtop konden staan en rondkijken, was perfect om de dieren te bekijken.

De laatste dag van onze safari brachten we door in de Ngorongoro Crater. De nacht ervoor sliepen we in Rhino Lodge die in het Ngorongoro Crater park lag en niet ver van de toegangspoort. Dit maakte het perfect om vroeg op te staan en naar de krater te gaan voordat er heel veel mensen arriveerden. Bovendien konden we genieten van de prachtige zonsopgang. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel dieren zo dicht bij elkaar op één plek zou zien leven. We hebben hier zelfs een neushoorn gezien, waarvan ons werd verteld dat deze vrij zeldzaam is!

De safari was een ongelooflijke ervaring en we hopen het ooit nog een keer te doen. We waren verdrietig om afscheid te nemen van onze leuke gids, maar ook opgewonden voor de volgende helft van onze reis.

Aan het einde van de middag reden we naar onze laatste accommodatie in Noord-Tanzania – Olerai Lodge. Wat een juweeltje was deze plek! Nogmaals, zo’n vriendelijk personeel, een barman die lekkere cocktails maakte, een zeer ruime kamer ter grootte van een appartement en een prachtig terrein! We hebben hier zelfs genoten van het ontbijt met een paar apen.

De volgende dag werden we opgehaald en naar Arusha Airport gebracht om onze vlucht naar Zanzibar te halen. De volgende dagen waren gevuld met relaxen op het strand, duiken en genieten van een diner in kleine lokale restaurants in de buurt van ons hotel. We verbleven in het Zanzibar Pearl en het uitzicht vanuit de kamer aan de oceaan op de bovenste verdieping was alsof je naar het paradijs keek.

Bedankt, Explore Tanzania, voor het organiseren van een onvergetelijke huwelijksreis voor ons!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen