Yoga retreat Zanzibar

2 februari 2023 | Renate, Nathalie cs ...

Op 2 februari 2023 vertrok een groep van 12 yogi, onder begeleiding van Bianca en Nathalie van yogaschool Spirit of Yoga, voor een 8-daagse yoga retreat op Zanzibar. Hieronder worden een aantal verhalen gebundeld.

Het verhaal van Renata:
Ik ging met Explore Tanzania mee op de 8-daagse yoga- en wellnessretraite in het Karamba resort op Zanzibar. Een accommodatie in prachtige rustieke stijl, maar niet te veel retraite en met een zeer mooie natuurlijke sfeer. Yoga beoefenen in die omgeving was absoluut geweldig. De groep van voornamelijk vrouwen en een jongen van alle rangen en standen, hechtte zich snel aan elkaar tijdens vele excursies (Stone Town, Spice Farm, Dohw zeilen … ) en ervaringen waar we allemaal van genoten. Het was hartverwarmend dat ik als niet-Nederlandssprekend, me meteen opgenomen voelde.
We zeiden allemaal dat we dat nog een keer willen doen, ik denk dat dat alles zegt.

 

Het verhaal van yogadocent Nathalie:
Maanden lang hebben we hiernaar uitgekeken en 2 februari was het eindelijk zover: onze yoga reis naar Zanzibar kon beginnen! Om 05:45 zaten we (Bianca en Nathalie, van Spirit of Yoga) in de auto opweg naar Schiphol om daar alle deelnemers te ontmoeten en om gezamelijk het vliegtuig in te stappen.

Bij aankomst op de luchthaven van Zanzibar werden we opgewacht door een local met een bus die ons naar Karamba zou rijden. Iedereen stond klaar met zijn of haar baggage, behalve Nathalie [ik dus]. Zij was haar gegevens aan het opschrijven met de hoop dat haar baggage nog terecht zou komen. De kunst van het loslaten was al in volle gang!

Karamba was een droom locatie. De locatie zelf nodigde al ontzettend uit om te ontspannen en om in volledige overgave te genieten. En de yoga moest nog beginnen; dat beloofde wat!

Twee maal daags was er yoga. ’s Ochtends starten we de dag gezamenlijk met een vinyasa flow en ’s avonds eindigden we met yin yoga. De laatste twee dagen stond er nog een massage naar keuze voor ieder op de planning. Een vollemaan-ceremonie, een zonsopgang-meditatie en een yoga nidra waren nog ter plekke aan het programma toegevoegd omdat hier vraag naar was.
De vollemaan-ceremonie werd gehouden op het strand. We hadden via de acommodatie kunnen regelen dat er op deze plek en deze tijd een kampvuurtje zou knisperen, super fijn! Maar toen we op de afgesproken tijd en op de uitgekozen plek aankwamen, kwam het enige licht dat te verkennen was van de volle maan. Ach, toegeven aan een andere cultuur en andere tijden hoort erbij! No worries, no hurries.

Het yogadeck keek uit op de zee. Het was de rust en de stilte zelfe. Een plek om weer contact te maken met jezelf. Zien en voelen hoe het met jou gaat. Genieten van momenten van pure stilte. Het was heerlijk!


De excursies overdag die Explore Tanzania geregeld had, waren ontzettend leuk. Er stond een dagtrip naar Stone Town gepland, met guide, een Spice Tour, waar we alles wat aan de bomen groeiden mochten proeven, en een Sunset Tour met een barbecue daaropvolgend op het strand.
Verder was er overdag tijd om zelf iets te ondernemen; je kon het nabij gelegen dorpje Kizimkazi verkennen, een strandwandeling maken en vriendjes maken met grote zeesterren, zee-egels en niet-stekende kwalletjes, of rustig een boekje lezen op het strandbed.


Al met al, was het een ontzettend gezellige en waardevolle week! Het was een cadeautje om op dit stukje land en bij deze accommodatie een week lang met jezelf en elkaar te mogen verbinden. We gingen energetisch een stukje lichter, met een batterij weer opgeladen en vol met positiviteit weer naar huis.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen