Een onvergetelijke belevenis

28 juli 2021 | Marieke, Kyra, Julian en Christian

Een kleine 10 jaar terug werd onze zoon, Julian, geïnspireerd in de dierentuin door de giraffe en sprak hij de wens uit om in het echt wilde dieren te willen zien. Onze droom was daarmee geboren!
Het moest wel een ervaring worden die in ieders geheugen gegrift zou worden, dus het wachten op het juiste moment was begonnen. 2020 leek een goed moment om ons 15-jarig jubileum te vieren, maar ook wij hadden corona niet voorzien. Dit jaar hebben we na overleg met Marjolijn en eigen afwegingen besloten om de droomreis te gaan maken.
Heeft corona dan geen invloed op deze droomreis, hoor ik jullie al vragen. Het enige moment dat corona een merkbaar effect had, was tijdens de vluchten met een mondkapje en de verplichte PCR test vooraf en voor de kinderen voor de terugreis. Verder heeft corona 17 dagen geen impact gehad op ons leven, waarbij opgemerkt dat wij uit onszelf al rekening houden met de gewenste afstand en dat er voldoende aandacht is bij alle locaties voor de hygiëne. Een betere wereld begint uiteindelijk bij jezelf!

Na een goede vlucht stond Bobo ons op te wachten om ons naar onze locatie in Arusha te brengen. Dit bleek een voorbode voor de rest van de reis, want overal was het noodzakelijke vervoer perfect geregeld en stond er altijd iemand paraat om ons te helpen. We verbleven 2 dagen in Ngare Sero Mountain lodge om na de vlucht rustig de safari te kunnen opstarten. Het eten was, zoals de hele reis, prima geregeld en tijdens een eigen wandeling werden we zelfs al verrast door de Colobus aap.
We hadden onze reis zo ingericht dat we op elke locatie 2 nachten zouden verblijven en dit bleek echt een schot in de roos voor de safari. Het geeft zoveel rust om de game drives te doen. Een ideaal uitgangspunt dus voor onze safari en dat maakte onze safari-gids James ook al snel duidelijk toen hij ons in de ochtend had opgehaald.
Het werden 10 indrukwekkende safaridagen, waarbij wij hebben genoten van de kennis en kunde van James, maar bovenal van zijn persoonlijkheid. Op deze wijze hebben we de safari echt intens met zijn vijven beleefd.

Onze droom werd echt werkelijkheid en de intensiteit van de beleving moet je echt zelf ervaren, maar we zullen proberen het een beetje onder woorden te brengen. Wij gingen vanuit Arusha eerst naar Tarangire park. Dit was echt een overweldigende start met de buffels in grote getalen en de olifanten zo aaibaar dichtbij. Als klap op de vuurpijl konden we nog 6 leeuwen zien genieten van hun hapje gnoe, terwijl ze loerden op een kudde olifanten. En dan vergeet ik nog alle apen, de jagende hyena en de vlak voor ons overstekende cobra. Wie knijpt mij morgenvroeg wakker?
Het bleek in de resterende dagen allemaal echt en niemand kneep mij wakker, maar de geluiden van de dieren zorgden hier in de vroege ochtend wel voor. Geen duif op je dak, maar een jagende leeuw. Overigens schrokken de medewerkers op het eerste kamp deze ochtend juist van mij, omdat ik een gat in de lucht sprong toen ik olifanten zeer dichtbij zag. Ze zorgden er een half uur later zelfs voor dat wij onze tent niet uit konden of liever gezegd konden genieten van het uitzicht en de beleving.
We zullen niet al onze belevenissen nu in dit verslag gaan delen, want u moet dit echt zelf gaan ervaren. We kunnen alleen zeggen, dat het niet bij deze ontmoetingen is gebleven. Na dit park zijn wij naar het Green Camp in Lake Manyara gegaan. Wat een prachtige locatie en voor ons dit keer extra mooi, omdat we de enige gasten waren. Maar Polikap en zijn mannen verdienen echt meer gasten om zo goed te verwennen. We hebben zelfs nog even heerlijk kunnen voetballen bij de waterval met op gepaste afstand een aantal buffels als toeschouwer.
Na 2 dagen, met onder meer een wandelsafari, werd de reis vervolgd richting de Ngorongoro krater. Het was wel even wennen dat het hier echt fris was, maar van de omgeving en de dieren word je vanzelf weer warm. Het is qua reis met stijgen en afdalen wel een flinke trip en dat maakte ons extra blij dat we nog een nachtje in Karatu hadden en niet direct door hoefde te reizen naar de Serengeti.
De weg naar de Serengeti was een echte Afrikaanse massage, maar tussen het hobbelen door was er voldoende te zien. Wij zijn verbleven in Midden- en Noord-Serengeti, waarbij het Green Camp Kotagende in het Noorden echt een prachtig uitzicht had. We werden zelfs nog bezocht door een aantal nieuwsgierige giraffen. Het meest indrukwekkende in de Serengeti was toch wel het geduldig aanschouwen van de gnoe’s die de rivier over wilden steken voor de migratie. We waren bijna net zo geduldig als de krokodillen in het water, die er alleen waren om te jagen.

Na al deze belevenissen hebben wij er nog voor gekozen om 5 dagen te genieten op Zanzibar. Even alle indrukken op ons in laten werken en met elkaar herbeleven van alle mooie momenten. Hoe kan je dat beter doen dan bij de zee of het zwembad?

Het is voor ons echt een onvergetelijke belevenis geweest en Explore Tanzania en James hebben onze droom echt tot de perfecte droom gemaakt. Bedankt!

Marieke, Kyra, Julian en Christian

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen