Een reis die we nooit zullen vergeten

8 juli 2023 | Marcel, Marianne, Leander, Laurénce & Rosalie

Wat leek ons dàt een prachtige ervaring: op safari in Tanzania.
Tijdens het oriënteren hierop kwamen we al snel uit bij Explore Tanzania. En direct hadden wij het gevoel: dit klopt! Explore Tanzania wil ons niet alleen een mooie safari laten beleven, maar ook de totale beleving met de natuur en de bewoners van dit prachtige land.

Explore Tanzania heeft een mooie reis voor ons gemaakt: twee weken op safari en één week op Zanzibar.
Na een goede vlucht kwamen we zaterdag in het donker van de avond aan op Kilimanjaro airport. Na de checks op het vliegveld reden we naar ons eerste onderkomen: Rivertrees Country Inn. Wàt een schitterende lodge is dit. Het leek een sprookje….En overdag zou het nóg mooier zijn, aldus de gastvrouw. Niets was haar teveel en om 22.30 u genoten we in de open lucht van ons verlate diner. Geweldig: nù al! Onze eerste kennismaking met Tanzania.

Het is prettig om even te acclimatiseren voor je op safari gaat. Op zondag bezochten we een plaatselijke evangelische kerkdienst. Uiteraard hoefden we ons geen zorgen te maken over een transfer: ook dit regelt ET tot in de puntjes! Het was een mooie ervaring om samen te zingen, samen te luisteren, samen te bidden en elkaar te spreken. Onze volgende kennismaking met Tanzania. Opnieuw indrukwekkend!
Een fijne verdere dag bij de lodge en genietend van de aapjes in de bomen deed ons uitzien naar het avontuur dat komen gaat. Morgen!

En toen begon het maandag allemaal echt: we gaan op safari. In de vroege ochtend maakten we kennis met de gids, werden de koffers ingeladen en begon het avontuur. Op weg naar Tarangire Nationaal Park.
11 dagen lang zijn we ondergedompeld in de landschappen en de parken van Tanzania: Tarangire Nationaal Park, Lake Manyara, Ngorongoro en de Serengeti. Wat hebben we ons verwonderd over zoveel moois in de natuur: gnoes, giraffen, dikdik’s, olifanten, zebra’s, gieren, python, leeuwen, schildpadden, buffels, hyena’s, struisvogels, nijlpaarden, krokodillen, flamingo’s, apen, chieta’s….onvoorstelbaar. En elke dag keken we weer uit naar wat komen ging.

We hadden een geweldige gids. “Heb geen verwachtingen, maar geniet van het moment….…Pole Pole”. Het heeft ons prachtige momenten opgeleverd. De kennis, humor, rust, liefde voor de natuur en kunde van onze gids heeft ervoor gezorgd dat we twee onvergetelijke en waardevolle weken hebben gehad.
En het was elke keer weer een verrassing als we bij een nieuw onderkomen aankwamen. Geweldig: Tarangire Safari Lodge, Lake Manyara Greencamp, Into Wild Africa, Serengeti Greencamp. ’s Nachts wakker worden van grasetende buffels naast je tent, ’s morgens de zon zien opgaan door het net van je tent, ’s avonds rond het haardvuur ervaringen delen met andere reizigers, dineren in de buitenlucht met in de verte het gebrul van een leeuw. Het zijn onvergetelijke momenten geweest.
Maar: ook aan deze safari komt helaas een eind. We nemen afscheid van de gids en al het moois wat achterblijft.

Na een prachtige binnenlandse vlucht vliegen we van de Serengeti naar Zanzibar waar we een week verblijven. Een nieuwe ervaring…..
We maken een rondleiding door Stone Town, bezoeken met een lokale gids een dorp en maken kennis met het lokale leven. We maken een tocht op zee, snorkelen en bbq-en op een zandbank, we slapen uit (want dat lukt niet op safari😊) en we hebben mooie gesprekken met de lokale bevolking die ons een inkijkje in hun leven geeft. Wat genieten we van de sfeer en de staff van het Casa Beach Hotel in Jambiani. We gaan na een week als vrienden uit elkaar!

En we maken met ons gezin de conclusie: dèze reis gaan we nooit meer vergeten. Wat hebben we veel moois gezien, wat hebben we genoten van de onderkomens, wat zijn we ontzorgd in deze drie weken (alles was tot in de puntjes geregeld door Explore Tanzania), wat hebben we mooie gesprekken gehad met de bevolking, wat hebben we veel geleerd.
Dit was een levenservaring!

Explore Tanzania heeft niet alleen een geweldige reis voor ons georganiseerd, maar ze hebben wérkelijk de liefde voor het land en haar inwoners op ons overgedragen.

Een reis die we nooit zullen vergeten!

Marcel, Marianne, Leander, Laurénce en Rosalie

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen