Eén met de bush

15 juli 2023 | Joke & Willem

Vijf dagen in de wildernis van Tanzania: prachtig, indrukwekkend, dé andere ervaring.

Het Selous Wilderness Camp ligt aan de Rufiji River, verscholen tussen de bomen. Om er te komen steek je de rivier over, die vol blijkt te zitten met hippo’s.

We worden ’s morgens vroeg gewekt door een oorverdovend concert van alle dieren die ons omringen, de dagen brengen we door in het Nyerere National Park in de rust van het uitgestrekte en onbedorven landschap. We laten een uitgebreid scala van dieren aan ons voorbij trekken, hebben enerverende “ close encounters” met olifanten en leeuwen en laten de natuur haar werk doen: “pole pole”, langzaamaan.

Vrij snel na de ingang van het park vertakkken de paden zich en ben je op jezelf; we lunchten in de bush, liepen in de bush, voeren in de bush, voelden ons één met de bush. Niet in de laatste plaats door onze uitstekende en charmante chauffeur/gids Patrick.

Vanuit Dar es Salaam is het een uur of 6 rijden naar het kamp en het brengt je langzaam in de safari-sferen vanuit een kolkende stad; een aanradar voor diegene die ook kennis wil maken met het Tanzaniaanse leven buiten de stad.

Dank aan Explore Tanzania die de safari uitstekend geregeld had; en tenslotte, alle voorbereidende tips bleken afdoende.

Joke & Willem
Amsterdam

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen