Een schitterende vakantie!

12 juli 2022 | Gert, Janet, Pernille & Bjorn

Na een nacht in de Outpost lodge begon onze zevendaagse safari vanaf Arusha. Op de heenweg was het erg leuk om de omgeving te zien veranderen en de eerste zebra’s al tussen de groepen koeien van de Maasai te zien. De safari startte in het Tarangire Nationaal Park. Het was geweldig om daar een hele hoop wilde dieren te spotten naast alle Baobab bomen. Die avond overnachtten we in de prachtige Simba Lodge, gelegen tussen Tarangire en het volgende park dat we bezochten. Daar hadden we vanaf onze tent uitzicht op onder andere waterbokken en genoten vanuit het zwembad van de zebra’s.

De tweede dag kwamen wij in het oerwoud rondom het Manyarameer enorm veel olifanten tegen. Naast de olifant waren er vele andere diersoorten te zien, zoals de gekleurde bijeneter. Door de prachtige omgeving reden wij aan het einde van de dag naar Migombani Campsite, waar we een prachtig uitzicht hadden op de vallei.

Vanaf de Campsite reden wij dag drie de Ngorongoro Crater in. De weg omhoog door het tropisch oerwoud zag er in de mist sprookjesachtig uit. Aangekomen in de crater zocht Emmanuel onze gids eerst een mooie plek waar we gingen ontbijten. Onbeschrijfelijk mooi om dat zo midden in de natuur te doen terwijl je de olifanten ziet grazen.
Rijdend door de crater zagen wij enorm veel buffels, flamingo’s, kraanvogels, honderden zebra’s en een prachtige serval.

Daarna volgde het grootste park: drie overnachtingen in de Serengeti. Bij Into Wild Africa was het eten goed, het personeel erg vriendelijk en het slapen tussen de geluiden van de dieren was fantastisch. In het prachtige, oneindige landschap hebben we ontelbare bijzondere dieren gespot. We hebben zelfs naast onze auto leeuwen zien jagen! Emanuel onze gids wist ons steeds te boeien met zijn geweldige kennis over de dieren en bracht ons steeds heel dicht bij de dieren zodat wij bijvoorbeeld een stel leeuwenwelpjes prachtig zagen spelen op moeders buik.
Een van de meest indrukwekkende dingen was het zien van de migratie. In groten getale staken de gnoes de Mara River over en het geluid van honderden rennende gnoes was zo ontzettend spectaculair! Zoals de hele safari dat was.

Na deze onvergetelijke ervaring hadden wij zes dagen om bij te komen op Zanzibar. Bij Bellevue Guesthouse in Bwejuu was het erg relaxed. Het was er heerlijk rustig aan het helderwitte strand. Ook was het mogelijk daarover naar Paje te lopen. We hebben er een Blue Safari gedaan waarbij we zijn gaan snorkelen. Al met al was het een schitterende vakantie die erg goed is geregeld door Explore Tanzania.
Alles was perfect geregeld en wat hebben we overal heerlijk gegeten.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen