Elephant in a tree

12 juni 2022 | Katrien, Marijke & Björn

Geweldig! Dat is onze mening over Explore Tanzania en Tanzania in 1 woord samengevat.

Voor de mensen die graag een iets uitgebreider verslag lezen: We hadden vanaf de eerste moment een klik met hen. Na een eerste door hun uitgewerkt voorstel hadden wij graag nog enige aanpassingen gedaan en deze werden vlot en heel adequaat verwerkt, resulterend in een voor ons perfecte route. Net voor afreis kregen we alles nog mooi toegestuurd op papier + de app gaf een mooi overzicht.

Eénmaal in Tanzania wachtte onze reisgezel voor de eerste weken ons al op: Arnold, onze goedlachse chauffeur en gids stond ons, net zoals in de film, op te wachten met een naambordje. Vanaf dan mochten we voor de volgende twee weken alles aan hem overlaten, het enige wat wij hoefden te doen was genieten, een advies wat we dan ook ter harte hebben genomen.

Een bezoek aan een koffieplantage en de Kuringe waterval later kregen we ook het gezelschap van Juma, in eerste instantie onze kok, met in bijberoep duivel-doet-al en Comedian.

Onze safari-route verliep via Tarangire, Lake Manyara, Lake Natron, Serengeti en Ngorongoro krater, waar we volop hebben kunnen genieten van de steeds wisselende fauna en flora.

Momenten die mij persoonlijk bij zijn gebleven zijn onze eerste tree lions in Lake Manyara, de flamingo’s bij zonsopgang aan Lake Natron, het zwemmen in de Ngare Sero Waterval, de ‘elephant in a tree’ (wat ons eerste luipaard van de reis bleek te zijn) en een voorsmaakje van de migratie in Noord Serengeti. Er zijn er nog tientallen, ik kan alleen maar aanraden om er zelf naartoe te gaan zo dit zelf allemaal te zien en te doen)

Juma (door ons omgedoopt tot Juma Meus (mous), een befaamde tv-kok in België) zorgde elke dag voor heerlijk ontbijt, lunch en diner en heeft tot twee maal toe een prachtige taart gemaakt in zijn bush kitchen.

Arnold ontpopte zich tot een schitterende gids en spotter, zijn ‘can I have my binoculars please’ heeft vaak geleid tot mooie ontdekkingen (een troep leeuwen in het lange gras die wij nooit gespot hadden bvb) en vooral een aangename reisgenoot. ‘Would recommend’ zou men in een internet-recensie zeggen.

Na twee weken namen we afscheid van onze beide reisgezellen, hopelijk hebben we nog eens het genoegen om met hen doorheen het prachtige Tanzania te trekken.

Afsluiten deden we in Zanzibar, een paradijselijk eiland zoals je het je voorstelt. Diepblauw water, hagelwitte stranden. Perfect om nog even uit te rusten vooraleer we terug moesten naar de ‘echte wereld’. Hoogtepunten hier waren het snorkelen in the Lagoon en ons laatste diner in The Rock.

Om deze review te eindigen wil ik de mensen van Explore Tanzania (in Nederland en lokaal) bedanken, niet enkel voor de schitterende reis, maar ook voor de manier waarop ze onvoorziene dingen oplossen. Voor de zekerheid moest er iemand een dagje in een hospitaal blijven. Een telefoontje naar Explore Tanzania later, een ‘geen nood, we zorgen voor een verblijf ter plekke’ en binnen de twee uur was alles geregeld, voor ons en voor onze metgezellen. ‘We don ’t leave anyone behind’ is er geen loos begrip.

Alleen maar superlatieven dus voor onze reis (en nee, geen sponsoring gekregen 😉)

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen