Ideale tijd om nu in Tanzania te zijn

13 september 2020 | Bart en Kees

Beste Marjolijn,

De 8-daagse beklimming van de Kilimanjaro via de Lemosho route en de 3-daagse safari door Tarangire– en Lake Manyara National Park in september 2020, hebben op mijn zoon Bart en op mij, onuitwisbare indrukken achter gelaten.

Wij hebben ons wat betreft Covid-19 geen seconde onveilig gevoeld. In het KLM vliegtuigtuig niet, in het de Ngare Sero Lodge niet, tijdens de transfers niet en op de safari niet. Overal punten om de handen te desinfecteren, de auto deurgrepen werden schoongemaakt, mondkapjes in souvenirs shops en in Tanzania is iedereen buiten en zijn er bijna overal standaard open ramen. Eigenlijk voor de toerist, gezien de rust overal, een ideale tijd om in Tanzania te zijn. Verder help je dan de bevolking want toerisme dollars hebben ze hard nodig.

De Kilimanjaro gidsen Valance en Frank, hadden met ieder meer als 200 expedities, zo veel ervaring dat wij ons bij hen en hun team van dragers, kok en toiletman, direct heel fijn voelden. Top gasten die ook veel wisten te vertellen over wat we zagen en tegen kwamen. Goed eten, geen hoogte ziekte of andere lichamelijke ongemakken door het schone, gekookte drinkwater en ieders hygiëne. Jullie hebben een fijne organisatie ter plaatse en ze hebben ons goed geholpen de top, Uhuru-peak zonder problemen te halen.

Lennard, de safari gids, was ook geweldig, wist veel, vertelde interessant over het gedrag van de dieren en zag, onder het rijden en het ontwijken van de kuilen, geen enkel dier over het hoofd. Een professional in alle positieve opzichten. Bij aankomst in de Tarangire Safari Lodge en het Lake Manyara Green Camp, vielen onze monden open. Zo mooi, zulke geweldige vergezichten en de buffels, zebra’s, giraffes en bavianen op enkele tientallen meters. Je bent in die overnachtinglocaties qua geuren, geluiden en beleving helemaal één met de natuur.

Marjolein, jullie hebben in Tanzania een geweldige organisatie en mensen om jullie heen. Hartelijk dank dat Bart en ik daarvan hebben mogen profiteren.

Bedankt, Kees en Bart Kokee

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen