Solo in de Serengeti

4 augustus 2020 | Carolien & Madelon

Na weken wikken en wegen besloten we in augustus toch op safari te gaan.
Vanaf de landing op Kilimanjaro Arport waarbij het vliegtuig met water werd “gezegend” door de brandweer (het was de eerste KLM vlucht sinds de covid-uitbraak) en we bij het uitstappen werden verwelkomd door dansende Maasai tot aan de paspoortcontrole het land uit waarbij ze hoopten dat wij en alle toeristen snel weer terug kwamen – hebben we ons super-welkom gevoeld.
Onze gids – die ook al maanden geen cliënten had gehad – was net zo enthousiast als wij om op safari te gaan. De covid-maatregelen waren o.a. dagelijks temperatuur meten door de gids en bij aankomst in sommige hotels. Verder stond overal handgel of water en zeep. We hebben geen enkele maatregel als belemmerend ervaren.
Het rijden door de nationale parken (Tarangire, Manyara, Ngorongoro en Serengeti) en bijna geen andere jeeps tegen te komen is surreëel en onvergetelijk. Vooral de eerste dagen konden we soms uren rijden zonder andere toeristen te zien en stonden we vaak alleen stil bij een leeuw, kuddes of waterplek vol olifanten.
Onze gids Zephania was fantastisch. Explore Tanzania had alles tot in de puntjes geregeld. We willen het liefst zo snel mogelijk weer op safari met Explore Tanzania en Zephania!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen