Ik kom zeker terug!

22 november 2021 | Serva

Jambo Marjolijn, Paul en Ellen!

Tja… het was weer fantastisch in Tanzania. De Serengeti, een oude koffieplantage in Karatu en Lake Manyara. Wat een mooie combinatie.
Compleet ondergedompeld ben ik in het echte Afrika, de eindeloze natuur, lieve mooie mensen, heerlijk eten, mooi tentenkampen met afgewisseld een fantastische lodge. En helemaal opgeladen weer. En gelijk weer voornemens om weer terug te gaan met mijn zoon!

De wandelsafari was nieuw voor mij, maar wat gaaf! Echt in the middle of nowhere, en daar opeens … ons tentenkamp. Lekker bed in mijn tent en zelfs eigen toilet, wastafel en douche. We gingen heerlijk elke dag al om 7u op pad: verrekijker, fototoestel en water mee. Op onderzoek uit. Gids James en ranger Silver gelukkig mee op pad, bewapend in case of. Het is heerlijk om uren lang door de bush te lopen. De eerste verrassing waren de zebra’s achter mijn tent, die ik de hele nacht al had horen balken. Maar dat ze slechts 100 meter om de hoek liepen … was echt een verrassing.
Het leuke van de wandelsafari is dat je totaal andere dingen ziet als met de jeep. En het voelt sereen. Je gaat op zoek naar signalen van dieren die leven in de omgeving; je kijkt naar de voetsporen, naar hun poep, skeletten (nooit beseft dat de hoorntjes van de giraf hard zijn en niet schattig zacht), hoe de planten en bomen deze erbij staan. En het is super om meer te leren over alle planten en bomen; bijzondere bomen met slimme oplossingen om te overleven. En ja, we zagen niet alleen de sporen, maar ook de veroorzakers daarvan: bavianen, zebra’s, dik diks, wildebeest, giraffen… en dan heb ik het nog niet eens gehad over de schattige baby schildpad. Die hadden we in een auto zeker over het hoofd gezien.
En als je uiteindelijk moe en voldaan terugkomt op het kamp, staat er al een heerlijk drankje klaar. Even relaxen in de zitzak voorafgaand aan een werkelijk verrukkelijke lunch! Hoe krijgen ze dat toch voor elkaar met die beperkte middelen. En elke avond als sundowner een gin ton bij het kampvuur. Hier kan ik wel aan wennen. Echt een hoogtepunt deze wandelsafari!

En dan heb ik het nog niet gehad over de heerlijk dagen in de hooglanden van de Ngorongoro en het puur relaxen op de Gibb’s Farm. Deze oude koffieplantage heeft een eigen moestuin. Wat was die bietenrisotto subliem. Een fantastische mooi koloniaal ingerichte lodge. Met een haarduur in de douche, gelijk inspiratie voor thuis. En heel veel mooie lokale kunst. Zo leuk: ze hebben altijd exposities en kunstenaars mogen hier zijn om kunst te maken. En wat ook zo lekker was: de infinity pool. Even lekker een paar baantjes trekken en daarna van het mooie uitzicht genieten.

Over mooi uitzicht gesproken, we eindigden onze trip bij Greencamp Lake Manyara. Daar klommen we aan het einde van de middag op de rotsen bij de waterval voor een sundowner. Onbetaalbaar. En eindelijk even tijd om een boek te lezen … heerlijk ontspannen in de loungehoek, maar dan wel met de spanning dat er olifanten en leeuwen op bezoek kunnen komen. En die kwamen er 😊!

Eén ding staat vast: ik kom zeker terug. Er is daar nog zoveel te ontdekken en te beleven. Ik ga nu dromen over nog een keer de Kilimanjaro beklimmen, dit keer met mijn zoon, en over het verkennen van het Zuiden van Tanzania En ja, ook weer even lekker naar Zanzibar. Misschien daar dan de fietstrekking doen?

Dank voor alles. Groetjes Serva

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen