Berg Meru is mooier

19 november 2021 | Hans-Peter

Lang geleden heb ik in Dar es Salaam gewoond, en ik wilde graag nog eens zien hoe het er nu uitziet.

Maar eerst naar mount Meru. Benieuwd of die berg inderdaad mooier is dan de Kilimanjaro.
De dag na aankomst in Arusha gaan we (Valence en een ranger, de hulptroepen nemen de directe route) meteen op pad. Die ranger is niet overbodig, want hier en daar is het oppassen voor de solitaire buffels. Afstand houden dus! Ik heb genoten van de rust, het fraaie bos en de giraffen.
Het eten in de hutten was werkelijk voortreffelijk, en ook de wandeling (met hier en daar wat klauteren) naar de top was fantastisch.
Met een voldaan gevoel (inderdaad is berg Meru mooier, en vooral rustiger!) was het goed genieten van een glas bier in Rivertrees Country Inn. Naast de reguliere apen zie je vanaf de veranda ook de Colobus apen door de bomen klimmen!

Vervolgens naar Dar es Salaam. En daar is inmiddels heel wat veranderd! Hotel Slipway bleek een prima uitvalsbasis, en ik heb daar een paar heerlijke dagen gehad. Op de laatste dag ben ik lekker gaan chillen op Bungoyo eiland.
Het was nog even spannend met de berichtgeving over de COVID situatie in Zuid-Afrika (de lijst met landen schoof langzaam naar het noorden op), maar op het vliegveld geen problemen.

Dank voor een perfect georganiseerde reis!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen