Mahale is het paradijs

8 juli 2021 | Bart en Lineke
Voor juli 2020 stelde Marjolijn een reis voor ons samen door de afwisselende en ongerepte nationale parken Nyerere (Selous), Ruaha, Katavi en Mahale Mountains. Corona gooide helaas roet in het eten. Dit jaar besloten we om, na overleg met Marjolijn en twee vaccinaties verder, de reis alsnog te maken. Aangezien voor de terugreis een pcr-test vereist was plakten we er een week Zanzibar aan vast.
Op 8 juli vertrokken we en we hebben een fantastische tijd beleefd. In de eerste twee lodges waren we de enige gasten en hadden de staf helemaal voor ons alleen. En ook in de andere accommodaties was alles prima ‘coronaproof’ geregeld. Accommodaties waren kleinschalig. Activiteiten en maaltijden vonden plaats in de open lucht. Er werd voldoende afstand gehouden, kortom we hebben ons geen moment zorgen gemaakt over het virus.

De lodges waren mooi en de natuur werkelijk overweldigend. Prachtige gebieden waar je met z’n tweeën en een ranger op game drive gaat en verder nauwelijks andere mensen tegenkomt, alleen dieren. Kortom, het was een reis vol hoogtepunten; de natuur die in elk park weer anders is, het wild, de lieve mensen, het lekkere eten en drinken, de flycamping….

Marjolijn had alles prima geregeld.

Het absolute hoogtepunt van onze reis was ongetwijfeld Mahale National Park. Wat is dat geweldig. De huisjes aan het strand, de inspannende klim op zoek naar chimpansees en dan oog in oog staan met deze primaten is onbeschrijflijk.

Tot slot hadden we nog een heerlijke week op Zanzibar. We wilden graag met een boot de zee op maar aangezien het de hele week hard waaide was dit helaas niet mogelijk. Wel heeft Helen op de dag van vertrek nog een lunch geregeld op een rooftop terrace in Stone Town en dat was geweldig.

Tijdens de reis mailde Marjolijn ons dat de PCR-test voor de terugvlucht niet meer nodig was. Dit gaf rust en zo konden we onbezorgd genieten van Zanzibar en alle in de afgelopen twee weken beleefde avonturen op ons in laten werken. De terugvlucht leverde geen enkel probleem op. Bij het inchecken werd op twee plaatsen naar een PCR-test gevraagd. Wij vertelden dat we gevaccineerd waren en lieten het bewijs zien in de Corona Check App en dat was afdoende.

We kijken terug op een geweldige reis waar we nog vaak aan zullen terugdenken.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen