Waar we niet over nagedacht hadden waren de crossings …

10 juli 2021 | Hans, Larissa & Fabian

Rond de herfstvakantie 2019 besloten we tot een reis naar Tanzania. Voor juli 2020 stelde Marjolijn een reis voor ons samen door de afwisselende Nationale parken Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro en de Serengeti. Helaas gooide Corona roet in het eten. We schoven het een jaar op. Dit jaar besloten we na enige twijfel en na overleg met Marjolijn de reis alsnog te maken. Hans en ik zijn gevaccineerd, Fabian is 13 en heeft reeds 1 prik gehad.

De eerste dagen verbleven we nabij Arusha in de Rivertrees. In deze lodge konden we even bijkomen.

Dinsdag haalde Aloyce ons op en begon onze safari.
Hij spreekt goed Engels. Hij is bescheiden, een prima chauffeur en weet zoveel over flora en fauna. We hebben ontzettend veel van hem geleerd en wij vonden dat geweldig!

We hadden het al gelezen maar alle vier de parken waren anders qua landschap! Van elk hebben we genoten. Je zit vaak de hele dag in de goede sterke (moet ook) auto. Het dak kon omhoog, hierdoor had je goed zicht op de wereld om je heen. We verbaasden ons soms over de wegen, die waren ronduit slecht. Maar het maakte de safari er zeker niet minder om.


We hebben tijdens de safari veel dieren gespot. Je moet echt geluk hebben en soms heb je dat niet. Dat maakt de safari zo uniek. Het was onze reis.
Waar we niet over nagedacht hadden waren de crossings. We hadden ons niet gerealiseerd dat de gnoes gewoon oversteken wanneer zij dat willen, logisch. Dit betekende veel wachten. Kleine kanttekening dat we twee uur moesten rijden om van het kamp naar de crossings te rijden, en weer twee uur terug. Dat vonden wij jammer.

De lodges / green camps waren een grote belevenis. Soms op idyllische plekken. Daar hebben we echt van genoten. ’s Nachts hoorden we leeuwen en hyena’s. Ook aten er olifanten naast de tent, een geweldige ervaring. Iedereen was even vriendelijk.

Men vertelde ons dat 30% van de toeristen er nu was, vergeleken met voor Corona. Dat was te merken aan de rust. Soms waren we de enige gasten. In de Green camps dineerden we met de andere gasten, dat vonden we ook erg leuk. Het eten was altijd goed verzorgd. Soms kon je kiezen, soms niet.

Vrijdag 23 juli vlogen we naar Zanzibar. We moesten twee keer overstappen, het waren prachtige vluchten over oa de Serengeti in Cessna’s. Nieuwe ervaring voor ons. We logeerden bij Pearl Boutique Hotel. Mooie locatie met alles wat je nodig hebt. Ook hier was het rustig. Voor de terugreis moest alleen Fabian een PCR test ondergaan. Terugvlucht ging allemaal prima.

We kijken terug op een geweldige reis waar we nog vaak aan zullen terugdenken!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen