Merel als co-piloot

18 juli 2023 | Natasja, Daan, Remco & Merel

Wij (vrienden Natasja, Daan, Remco en Merel) zijn op 18 juli met Explore Tanzania twee weken op self-drive vakantie gegaan.

Bij aankomst op het vliegveld kwamen we er meteen achter hoe goed het geregeld was. De taxi stond klaar om ons naar de eerste slaapplek te brengen. De lodge van Paul en Erica was echt prachtig! En wat een fantastische mensen! We werden gelijk lekker gemaakt met de stoere landrover die de volgende bijna twee weken ons ‘huisje’ zou zijn! Het Arusha National Park stond als eerste op de agenda en wat een beleving was dat. Elk dier die we tegenkwamen werd met zoveel aandacht bekeken. Alle vier waren we overdonderd door de schoonheid van het land.

Het eerste grote stuk dat we zelf moesten rijden was naar het Tarangire National Park. En dat was meteen ook onze eerste nacht in de tentjes op de auto. Beetje koud, en slecht geslapen door alle nieuwe indrukken en geluiden. Maar dit heeft de pret absoluut niet mogen drukken voor de volgende dag. En ook de overige dagen niet, in alle parken waar we zijn geweest hebben we weer onze ogen uitgekeken. Na Tarangire gingen we naar Lake Manyara, daarna over de Ngorongoro krater naar de Serengeti. Uiteindelijk zijn we geëindigd in Selous / Nyerere National Park, waar we voor een paar dagen vanuit de Serengeti met een vliegtuig naar toe zijn gevlogen.
Elk park had weer zijn eigen charme; uitgestrekte vlaktes, wateren en prachtige bossen. Heel bijzonder hoe je je elke paar kilometer weer in een ander landschap bevindt.

Alle slaapplekken waren ook goed geregeld. We sliepen in kampen met amper stromend water of een douche, maar ook op kampeerplekken met zwembad en een restaurant.

Alle parken waren een fantastische ervaring. Het was ontzettend gaaf om dit allemaal zelf met de auto te mogen doen. Geen gids mee, dus elke route zelf uitzoeken en rijden maar. Het zelf rijden was een hele bijzondere ervaring op al die hobbelige wegen van Tanzania. Maar daardoor konden we ook goed de tip ‘Pole Pole’ [rustig aan] aanhouden.. Vooral toen de auto het niet meer deed.. en daar sta je dan midden op de Ngorongoro krater…. Maar dankzij de behulpzame mensen in Tanzania zijn we na twee keer jump starten toch weer terug gekomen bij onze slaapplek.

De vlucht naar het zuiden was ook goed geregeld. We hebben drie tussenlandingen gemaakt, waardoor we aan het eind van de vlucht nog maar met z’n vieren en de piloot in het vliegtuig zaten. Op laatste vlucht mocht Merel de co-piloot zijn!

Eenmaal in Selous / Nyerere National Park waren zowel de gamedrive als de bootsafari weer helemaal fantastisch. En heel bijzonder was onze wandeltocht met de ‘bushman’. Wat een prachtige reis en ervaringen hebben wij gehad!

Om nooit te vergeten zijn toch wel de volgende bijzondere momenten:

  • Stilstaan om olifanten op 30 meter te spotten. Zo gefascineerd zitten te kijken dat je je kapot schrikt als je in je achteruitkijk spiegel ziet dat je er een naast je auto staat!
  • Het moeten stoppen midden op de weg omdat er een prachtige leeuw oversteekt. Of in zijn achteruit moet om een olifant voorrang te geven.
  • Het moment dat we de luipaard zagen, en we allemaal alleen maar konden staren naar het prachtige dier. Het gevoel dat wij dit mochten meemaken. Heel bijzonder.
  • Het proeven van lokaal bananenbier en wijn in Mto wa Mbu. En daarbij de gastvrijheid van de bevolking. Wat een bijzonder lieve mensen zijn het!
  • Elk dier die je voor het eerst ziet! Met elke keer de reactie OMG! Hoe prachtig!
  • Het slapen in het flycamp! Een tent helemaal van gaas aan de rand van de rivier vol met nijlpaarden en krokodillen.
  • Het zien van een Caracal. Blijkbaar een erg moeilijk te spotten katachtige.
  • En natuurlijk nog wel 100 dingen meer …Wij hebben echt een prachtige reis gehad!

Het was allemaal ontzettend goed geregeld.
Explore Tanzania heeft onze droom werkelijkheid gemaakt.
Heel erg bedankt Explore Tanzania, jullie zijn toppers!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen