Kon je die ‘vibe’ maar behouden

19 juli 2023 | Gerard, Annelies, Saar en Floore

[Video hieronder]

Wij zijn van eind juli-begin aug 2023 naar Tanzania geweest met onze twee dochters (van 22 en 18 jaar). Voor het eerst echt ver weg als gezin (ik heb wel veel gereisd voor de kinderen geboren waren). Iets wat al zo lang een wens was… De meiden wilden ook heel graag mee, ook al woont de oudste al niet meer thuis, deze ervaring wilden we graag samen met ze delen..

We hebben van de eerste tot de laatste dag genoten, zoveel gezien, gedaan, ervaren, geleerd, geroken en gegeten en het land voor een heel klein stukje leren kennen. De dieren waren een onderdeel van elke dag, overal zagen of hoorden we ‘game’ en leefden we midden tussen hen in.
We hadden een fijne gids, Stanley, die heel veel wist en dat met ons deelde. Later in de reis vertelde hij ook wel meer over zijn eigen leven en dromen. Een fijn iemand om bij ons te hebben. We zijn ook echt met z’n vijven op stap geweest, zo voelde het. Hij was overal bij in de twaalf dagen dat we door Tanzania reisden. En zelfs op het vliegveld toen onze vlucht naar Zanzibar verkeerd bleek geboekt, bleef hij bij ons en hielp hij ons dit recht te zetten!

We waren heel dicht bij de natuur en de dieren. De nachten waarin we in tenten sliepen waren de beste! De hele nacht het geluid van de dieren. Eerlijk gezegd zou ik de volgende keer zelfs nog meer basic gaan; gewoon kamperen in een tentje, heerlijk!
De gastvrijheid was enorm. Wat een vriendelijkheid overal en wat een lieve mensen. Kon je die ‘vibe’ maar rondom je houden als je weer terug huis bent.
Green Camp Lake Manyara was onze favoriet, we deelden het kamp met een ander gezin met ook twee dochters. Een grote klik, superleuke sportieve dagen… De jongens die daar werkten hebben ons verblijf echt zo geweldig gemaakt, we hebben enorm gelachen, gepraat en gekeken naar alles wat er daar voorbij kwam en was.

Ook Serengeti Wilderness Camp was een favoriet, zelfde opzet, prachtige omgeving en zo genoten! Ontbijt in de bush, zomaar ergens opeens een gedekte tafel met ontbijt, we waren geheel verrast en vonden het enorm bijzonder. Ook daar weer enorm lieve mensen die voor ons zorgden en een warme douche maakten als we dat wilden. De Swahili douche was echt zo geweldig haha!

Lake Natron Camp was een compleet andere ervaring dan de dagen ervoor; droog, stoffig, andere dieren en mensen in een andere omgeving. Dat was wel wennen eerst, maar uiteindelijk ook heel bijzonder.

Zanzibar was onze “kers”… daar zaten we op zo’n enorm fijne plek! New Teddy’s was geweldig, precies wat bij ons past, dat had Explore Tanzania enorm goed aangevoeld. Heerlijke sfeer, prachtige plek, gekite, gezwommen, gewandeld, gezeten en gekeken naar alles wat er maar te zien was..
Er was geen andere input meer nodig na alles wat we al hadden meegemaakt. We waren ‘vol’ met ervaringen en vol van het land. We hebben het daar langzaam binnen laten komen en zijn met enorm veel nieuwe herinneringen naar huis gevlogen!

De vakantie suddert nog altijd na…

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen