Onbeschrijfelijk

9 augustus 2023 | Frédérique & Cato

We dineren de laatste avond van onze vakantie in The Rock op Zanzibar, op zich al een bijzondere locatie, als afsluiting van een hele bijzondere reis. Met een cocktail in de hand vragen we ons af hoe we ons avontuur, als we thuis komen, samen moeten vatten. Waar beginnen we, hoe selecteren we de foto’s, wat vertellen we, hoe omschrijven we het gevoel? We proberen de juiste woorden te vinden, na een paar minuten stilte komt Cato met de enige juiste omschrijving. ‘Mama, het is gewoon “onbeschrijfelijk”!’. En dat klopt. Toch willen er hier proberen een paar hoogtepunten van onze reis te delen.


De voorpret begon al in Nederland, samen met Explore Tanzania (ET) hebben we onze reis met zorg samengesteld. Onze wensen zijn allemaal samen gekomen in 1,5 week safari en een week Zanzibar welke in een hele mooie presentatie is weer gegeven.

Vol verwachting en nieuwsgierigheid landen we in Kilimanjaro. We worden ontvangen en na een een klein uurtje afgezet in Rivertrees Country Inn. En daar begint de warme gastvrijheid van Tanzania.

Na een korte nacht en een heerlijk ontbijtje worden we opgewacht door onze gids Stanley die ons met een geweldige Landcruiser de komende 1,5 week meeneemt. Hij heeft gedurende deze trip ons met al zijn kennis over politiek, cultuur, historie, geografie en natuurlijk flora en fauna overspoeld. Een betere gids konden we ons echt niet wensen. Hij nam zelf initiatief en kwam met goede ideeën en tips, waardoor we alles uit de reis hebben kunnen halen. Hij heeft ons alle mooie en bijzondere plekken in Tarangire NP, Lake Manyara, Ngorongoro Crater, en (Midden en Noord) Serengeti laten zien. Door zijn kennis en manier van kijken naar de dieren en hun habitat heeft ons heel veel gebracht én op een andere manier naar de natuur leren kijken. In die 10 dagen zijn we overspoeld met een diversiteit aan dieren. Elke keer als we dachten het mooiste of het meest bijzondere te hebben gezien, werden we weer verrast met iets mooiers.

Ook de lodges en de medewerkers waren geweldig, we hebben ons altijd heel erg welkom en thuis gevoeld. Iedere lodge had iets bijzonders, elk op een andere manier, maar de gastvrijheid en de kwaliteit stonden altijd zeer hoog in het vaandel. We sloten de overweldigende week af met een fantastische ballonsafari en als kers op de taart stonden we op een hele bijzondere plek voor een crossing van de wildebeasts over de Mara river. Kortom; superlatieven te kort.

Onze vliegreis vanuit Kogatende naar Zanzibar was een belevenis op zich. Na ons afscheid van Stanley zijn we met de ‘caravan’ met wat tussenstops, laag over de Serengeti gevlogen en via Arusha op weg naar Zanzibar. En na een paar uur bevindt je je wéér in een totaal andere wereld. De accommodatie was weer prachtig en erg fijn, ook hier was de staff erg vriendelijk en gastvrij. Na twee dagen even relaxen hebben we ook hier weer wat avontuur opgezocht, rondleiding in Stonetown, mooie snorkeltour met heerlijke vis-BBQ op een privé-strand en een dagje rondkijken in Pajé. En, als laatste ging Cato haar grote wens in vervulling door met wilde dolfijnen mee te zwemmen.

En zo zit je dan de laatste avond in The Rock, proosten we op een onbeschrijfelijke avontuur en willen we eigenlijk niet naar huis. Deze reis zou een ‘once-in-a-lifetime-experience’ moeten worden en dat was het zeker. Al kunnen we dat niet beloven, zou ook zomaar een ‘twice’ kunnen worden. De plannen worden heel voorzichtig al gesmeed.

Frédérique & Cato

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen