De reis paste ons als een jas

9 augustus 2023 | Ans & Harrie

We zijn net terug van een fantastische reis naar Tanzania. We hadden al een beetje ‘Afrika ervaring’, maar wilden graag nog een keer de mooie, soms opwindende sfeer op de safari meemaken. Na wat vergelijking kwamen we uit bij Explore Tanzania en het heeft onze verwachtingen overtroffen. Er is goed naar ons geluisterd en ze hebben in overleg met ons, een prachtige reis samengesteld. Veel safari maar ook wat rustmomenten. We wisten dat het heel intensief kan zijn op de wegen met ‘African massage’ en het voortdurend turen of je wat kunt spotten.

We zijn gestart bij de prachtige lodge River Trees Country Inn, waar we drie nachten zijn gebleven. Naast de natuur en het wild, genieten we ook altijd van het leven in de dorpjes, langs de straat; hier willen we ook onderdeel van zijn. We zijn naar Arusha town geweest en hebben hier wat tijd doorgebracht in the Cultural Heritage Centre. Hier is prachtige kunst te zien.

De volgende dag zijn we op pad gegaan met onze gids Joseph naar Arusha park. Een heel mooi park om te starten, ook al slaan veel mensen dit over. We hebben hier een wandel- en kanosafari gemaakt. Het was echt bijzonder om tussen de giraffen te wandelen, met buffels die ons in de gaten hielden. We hebben hier al mooie dingen gezien dankzij de geweldige gids, we hebben veel lol gehad met elkaar.

De volgende dag zijn we opgehaald door een chauffeur van de Africa Amini Maasai lodge en hebben we ons een dag en nacht ondergedompeld in de Maasai cultuur. Ook hier weer gewandeld tussen zebra’s en giraffen en genoten van de dans tijdens zonsondergang.

De volgende ochtend haalde Joseph ons hier op en begon de safari echt. We hebben ons tien dagen ondergedompeld in natuur, prachtige landschappen en wilde beesten. Van Tarangire NP ging het naar Lake Manyara National Park waar we onderweg nog gefietst hebben. Mooie overnachting in het Green Camp daar, met heel veel olifanten die hun dorst kwamen lessen in de rivier.

Daarna door naar Ndutu en de Zuid Serengeti. Wat een bijzonder landschap, nu droog en vrijwel leeg, maar in maart groen en vol jonge beesten. Ook dat zouden we wel willen zien. Dan door naar het noorden van de Serengeti waar we drie nachten in het Green Camp Wilderness hebben overnachten. Wat een prachtige plek was dat, waar gastvrijheid in alles zichtbaar was. Van hieruit konden we vlot naar de Mara rivier en hebben we de oversteek gezien van honderden gnoes. Hier word je helemaal stil van, het landschap met al die gnoes is hier niet te beschrijven.

Op de terugweg naar Arusha zijn we de Ngorongoro krater nog in geweest. Bij alles deed Joseph zijn uiterste best om de drukte (hoogseizoen) te vermijden, wat vaak ook lukte. Soms hadden we de omgeving voor ons alleen.

We hebben heel erg genoten van de safari’s en het prachtige land. We hebben hier afscheid genomen van een geweldige gids die precies weet wat we belangrijk vonden. Een vakman die altijd vrolijkheid om zich heeft. Vanuit Arusha zijn we naar Zanzibar gevlogen. Hier hebben we twee dagen in Stonetown doorgebracht wat aanvankelijk wel een cultuurshock bracht. Van bush to city is een grote overgang, maar na een nacht slapen hebben we erg genoten van de stad. Tot slot hadden we nog drie nachten aan het strand in Jambiani, waar we echt moesten uitrusten en bijkomen van al deze indrukken.

De reis was tot in de puntjes geregeld en paste ons als een jas. We zijn volledig ontzorgd en in alles was de liefde voor het mooie Tanzania voelbaar.

Een reis/land die in ons hart zit.

Ans en Harrie

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen