Onvergetelijk Ruaha

27 februari 2023 | Albert & Iet

Niet meer dan 2 korte telefoontjes waren er nodig om mijn ideeën door Explore Tanzania om te laten zetten naar een reisplan. Explore Tanzania kent duidelijk het land en begrijpt zijn klanten en heeft deze reis dan ook binnen een maand tot in de finesses voor ons geregeld.

Verslag van een 10-daagse safaritrip in het Ruaha National Park in Tanzania, begin maart 2023:

We vertrokken vanaf Schiphol naar Dar es Salaam, waar we vervolgens een binnenlandse vlucht namen naar Msembe Airstrip. Na een rit door het park van ongeveer twee uur bereikten we ons eerste kamp, Ikuka Safari Camp. Het kamp is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht op de rivier en de vlaktes van het park. De accommodatie is zeer luxueus en het eten was fantastisch.

We hebben vier nachten in het Ikuka Safari Camp doorgebracht en tijdens deze periode hebben we fantastische game drives gemaakt. Onze gids was zeer deskundig en wist ons veel te vertellen over het gedrag van de dieren en hun leefgebieden. Omdat het Ruaha National Park zo groot is en relatief weinig toeristen trekt, waren de dieren erg schuw en moeilijk te benaderen. Dit zorgde echter voor een authentieke safari-ervaring, waarbij we de dieren observeerden in hun natuurlijke omgeving en gedrag.

Na vier nachten in het Ikuka Safari Camp te hebben doorgebracht, verhuisden we naar ons tweede kamp, het Kichaka Zumbua Camp. Ook dit kamp is prachtig gelegen en bood een hoog niveau van accommodatie en culinaire ervaringen. Tijdens ons verblijf hier hebben we spectaculaire wandelsafari’s gedaan en wederom fantastische game drives gemaakt, waarbij we verschillende soorten dieren hebben gezien, zoals leeuwen, olifanten, giraffen, nijlpaarden en verschillende soorten antilopen.

Na acht fantastische nachten in de wildernis van het Ruaha National Park, was het tijd om terug te keren naar Dar es Salaam. We namen een binnenlandse vlucht vanaf Msembe Airstrip en vervolgens een nachtvlucht naar Amsterdam.

Deze safaritrip was een onvergetelijke ervaring en ik zou het aanraden aan iedereen die op zoek is naar een authentieke en unieke safari-ervaring.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen