Onvergetelijke reis op zoek naar Wildlife

23 februari 2023 | Kirsty, Maurice, Merel & Kevin

In oktober kwamen wij op het idee om te kijken naar een safari en na wat rondzoeken op internet kwamen wij al snel bij Explore Tanzania terecht. Na de aanvraag via internet werden wij al snel gebeld door Marjolijn om onze specifieke wensen te bespreken. Dit hebben wij als erg prettig ervaren omdat er echt naar onze persoonlijke wensen werd geluisterd. De reis werd daarna al snel geboekt, het aftellen is begonnen!

Eind februari 2023 is het dan eindelijk zo ver, klaar voor onze vlucht naar Tanzania. We komen laat aan op Kilimanjaro Airport, dus er is weinig te zien. We worden netjes opgewacht door een medewerker van Explore Tanzania die ons naar de accommodatie brengt. De volgende ochtend zullen we rond 9 uur opgehaald worden door onze gids om onze safari te beginnen. Bij het ontbijt spotten we al de eerste wild animal 😉.

We worden opgehaald door Joseph, onze gids voor de aankomende 9 dagen. Tijd om in de jeep te stappen en te vertrekken richting National Park Tarangire.Wanneer we het park in rijden zien we al snel de eerste Zebra’s. Er werd al snel gezegd door Joseph, voor je het weet zeg je ABZ, “Another Bloody Zebra” haha. Het is waanzinnig om alle dieren zo in het wild te zien. We zien in de verte al wat giraffen en olifanten en even later komen we midden in een grote olifanten groep te staan. Het onwerkelijk hoe dichtbij ze staan. Wanneer we richting het einde van het park rijden komt er een hele olifanten familie aanlopen vanuit de bossen. Wauw. Ze komen richting de jeep lopen en je ziet olifanten van jong tot oud. Wat een waanzinnige dag. We slapen in een lodge met een prachtig uitzicht over het meer.

De volgende dag op naar Lake Manyara via een “back road”, waar het minder toeristisch is. Dit is het fijne aan Explore Tanzania dat ze juist kiezen voor de minder drukke wegen. Op deze manier komen we ook langs de lokale bevolking. We zijn het park net in en daar staan twee olifanten midden op de weg. Verder zien we hier ook nijlpaarden en komen we ook heel veel apen tegen, grote groepen met jonkies. Super leuk! We lunchen lekker midden in het park en Joseph heeft koffie geregeld, erg benieuwd naar de echte Tanzaniaanse koffie. Het is heerlijke koffie en dat zo midden in de natuur! Als we weer verder rijden zien we onder andere nog kraanvogels, een hele grote groep buffels en prachtige kleine vogels.

We slapen vanavond bij de Migombani Campsite, luxe kamperen. Prachtig uitzicht over Lake Manyara. In de ochtend genieten we van een mooie zonsopgang en vertrekken we wat later in de ochtend naar de Serengti. Ook hier kiest Jospeh voor backroad over door Nduti.

Nduti is een bijna een park op zichzelf te noemen. Eerst lunchen we nog tussen de gnoe’s en zebra’s en komen het eerste karkas tegen met tientallen gieren. Het is iets ‘vies’ om te zien, maar toch ook weer iets bijzonders. Naast de diverse soorten gieren zien we ook een jakhals, die er ook vandoor gaat met zijn restant van het dode dier. Even verderop komen we tussen de bosjes 3 cheetah’s tegen. Wat zijn ze prachtig! Op de grens van Nduti en de Serengeti zien we al snel leeuwen. Eentje ligt heerlijk te slapen in de boom, net een film om te zien. Er liggen er ook nog 2 midden op de uitgedroogde rivier. Wat een waanzinnige dag.
We slapen de aankomende 3 nachten op het Green Camp van Wayo Africa. Dat betekent 3 dagen in middle of nowhere tussen de wilde dieren. Als we in onze tent liggen horen we de hyena’s, gnoe’s en leeuwen.
De volgende ochtend is het weer lekker de hele dag touren op de Serengeti. Ook deze dag zien we weer veel dieren, waaronder een karkas gieren, hyena’s, kori-bastard, struisvogels, 5 cheetah’, zebra’s in een waterplas, 4 leeuwen en diverse giraffen. Het was weer een prachtige dag! Onze ervaring op de Serengeti en het Green Camp was fantastisch. Op het kamp werd traditioneel eten bereid en hadden we Joseph gevraagd met ons mee te dineren, dit was onwijs gezellig.
De laatste dag op de Serengeti zetten we onze zoektocht door naar de Luipaard en na een paar uur rijden hebben we geluk! Er zit er eentje in een boom, wat een prachtig dier. In de boom naast hem ligt ook nog een hoofd van een jonge gnoe, wat is de natuur toch hard. Vlakbij het vliegveld van de Serengeti liggen 6 leeuwen op een rij en er zelf eentje op de auto aflopen , dat is toch ff schrikken, ook al gebeurd er niks. Tijd om Serengeti te verlaten en naar ons verblijf te gaan.
De volgende dag is onze laatste game drive naar de Ngorongoro krater. Het is een mooie ervaring om de krater te hebben gezien, vooral het uitzicht van boven de krater in , was prachtig. In de krater hebben we nog twee neushoorn gezien en twee leeuwen met zwarte manen. Op de terugweg gaan we nog uitgebreid lunchen met Joseph bij een verlaten restaurant van Nederlandse mensen met een prachtig uitzicht.

Wat hebben we genoten van deze safari, het was echt een onvergetelijke week!

We sluiten de vakantie af met nog een paar dagen Zanzibar en dan weer op naar huis.

Explore Tanzania bedankt voor deze onvergetelijke reis en ervaring.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen