Onwijs mooie safari vanaf Zanzibar

28 september 2022 | Intan & Nathan
Een onwijs mooie safari!
Op de afgesproken dag zijn we vanaf Zanzibar opgepikt met een klein vliegtuigje richting Selous Game Reserve / Nyerere National Park. Het vliegen zelf was al een ervaring, waarbij je de apen van de landingsbaan ziet afrennen als het vliegtuigje eraan komt. Na de landing werden we met een jeep opgehaald en na nog een rivierovertocht met een boot kom je ’thuis’ bij Selous Wilderness Camp. Hier zijn we welkom geheten door onze gastheer, die ons de komende vier dagen geweldig heeft verzorgd.
De eerste dag konden we een paar uur in het kamp ontspannen, omgeven door prachtige natuur (en apen). Aan het einde van de middag gingen we de boot op, op zoek naar krokodillen, vogels en nijlpaarden. Deze bootsafari sloten we af in een romantische setting bij zonsondergang. 
Terug bij Selous Wilderness Camp hebben we heerlijk gegeten (geweldige kok!) bij het kampvuur onder de sterren. Echt idyllisch! Door de Maasai zijn we weer naar onze tent gebracht (in het donker zie je namelijk niks) voor een heerlijke nachtrust. Het slapen in de tent was geweldig! Je hoort de apen, vogels en nijlpaarden in de rivier. Je bent echt één met de natuur.
De tweede dag hebben we met onze gids en chauffeur op jeepsafari gegaan in het Nyerere National Park. Je kijkt je ogen uit! Op deze dag hebben we al zoveel gezien; leeuwen, hyena’s, nijlpaarden, giraffes, olifanten, zebra’s, noem het maar op. Onze gids neemt alle tijd om alles goed uit te leggen en de chauffeur rijdt de meest avontuurlijke routes. Zij hebben echt plezier in hun werk en weten heel goed wat ze doen en waar ze het over hebben. Je leert onwijs veel. Het is een onvergetelijk  mooie en gezellige dag.
De derde dag zijn we weer naar het Nyerere National Park gegaan. Deze keer zijn we de bergen opgereden. Het is niet te geloven hoe anders de natuur er daar weer uitziet; je gaat van droogte, naar gras, naar palmbomen naar groene bergen met kabbelende riviertjes. De verscheidenheid aan natuur en dieren is prachtig. En na een volle dag is het weer lekker ontspannen in bij Selous Wilderness Camp.
Op de ochtend van onze laatste dag zijn we weer teruggevlogen naar Zanzibar.
Het is absoluut een geweldige reis. Ik zou het iedereen aanraden!!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen