Relaxed Zanzibar

22 januari 2023 | R & A

We zijn inmiddels een kleine twee weken terug van Zanzibar en proberen het relaxte gevoel zo lang mogelijk vast te houden. Hakuna matata!

We begonnen onze 10-daagse vakantie op Zanzibar bij Fumba Beach lodge, prachtig gelegen aan zee. Het was super relaxt. De lodge is kleinschalig met zeer betrokken en vriendelijk personeel. Het was een geweldige bestemming om de reis mee te beginnen, om bij te komen. Het voelde als een paradijsje. We hebben een mooie snorkelexcursie gemaakt. De lodge ligt wat afgelegen, waardoor je bent aangewezen op de bar en het restaurant van de lodge. Dat was allemaal heerlijk en prima verzorgd.

Na drie dagen gingen we naar de oostkust, naar Jambiani. Ons hotel lag aan het strand, we liepen vanuit de kamer het strand op. Ook deze accommodatie was kleinschalig, maar iets minder persoonlijk. Langs het strand waren diverse strandtentjes voor een hapje en een drankje. We hebben een excursie gemaakt naar het Jozani National Park, bekend om de rode colobus apen. Ook hebben we een kookworkshop gevolgd van de Swahili keuken bij Mr Okala. Het was erg leerzaam en bovendien heerlijk!

We namen een taxi naar het iconische restaurant The Rock, dat qua locatie moeilijk te overtreffen is. Onze eindbestemming was Stonetown. Onderweg hebben we een kruidenboerderij bezocht.

We hebben genoten van alle kruiden, specerijen en fruit dat ons werd aangeboden. Het was een prachtige excursie.

In Stonetown verbleven we in het authentieke Swahili House. Het dakterras bood een mooi uitzicht over de stad. Ook hier erg vriendelijk personeel. Het hotel ligt middenin een doolhof van kleine straatjes en souvenirwinkeltjes en is vlakbij de markt en het slavernijmuseum (een aanrader!).

Alle transfers en de geboekte excursies waren prima verzorgd. Elke dag prachtig weer, overdag 30 graden, ’s avonds 25 met een verkoelend briesje.

We hebben van alle drie de verblijven enorm genoten, het was een prachtige reis.

Zanzibar is heerlijk relaxte bestemming, een echte aanrader!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen