Lang op de bucketlist

20 januari 2023 | Maikel en Matthijs

Het stond al lang op de bucketlist en in 2022 besloten we het niet langer uit te stellen en te gaan boeken.

Na eerst zelf wat uitgezocht te hebben zijn we bij Explore Tanzania terechtgekomen en daar zijn onze plannen besproken een bijgesteld naar een realistischer tijdspad. Heldere eerlijke info waar we meteen een goed gevoel bij hadden.

20 januari was het dan eindelijk zover! We namen afscheid van onze gezinnen en gingen richting Kilimanjaro! Na de briefing met de gidsen een dagje in Moshi doorgebracht en de volgende ochtend werden we opgehaald door de hele crew. Een leuke rit naar het startpunt van de Rongai route en we gaan van start.

De eerste dagen waren prima te doen, we hadden genoeg tijd om te genieten van het veranderende landschap en te acclimatiseren. De verzorging was top, elke maaltijd weer verrast wat de kok op één gaspitje weet te maken.

De nachten worden steeds iets kouder en na een paar uur rust/slaap op de 4e avond vertrekken we rond middernacht aan de tocht naar de top. In het pikkedonker met geen idee waar het einde van de klim is volgen we de gids. Na een paar uur bereiken we Gillmans Point en komt het besef dat we nu heel dichtbij zijn. Het laatste uur was voor mij zwaar, maar pole pole doorgaan en uiteindelijk de top bereikt! Wat een geweldig gevoel om daar te staan met de adembenemende zonsopkomst!

De terugweg is het licht en kunnen we ook zien welke route we hebben afgelegd naar boven, indrukwekkend om het dan pas te zien. Na het afdalen en na de laatste nacht in de tent een leuke tocht naar de uitgang van het park om het certificaat in ontvangst te nemen en afscheid te nemen van de crew.

Na een lange warme douche en een een goede nacht rust zijn we doorgereisd naar Mto Wa Mbu voor een paar dagen waar we oa een dorpswandeling en een luxe resort hebben bezocht.

Hierna een dag naar Lake Manyara National Park en een dag naar Ngorongoro. Beide locaties totaal anders en beide keren ontzettend veel wilde dieren mogen aanschouwen, erg gaaf om alles op zo’n korte afstand van de dieren mee te maken.

Dan is het avontuur toch echt voorbij en rijden we richting Arusha voor de laatste nacht en keren we met een zeer voldaan gevoel huiswaarts!

Maikel en Matthijs

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen