Saadani; precies wat we zochten!

12 februari 2023 | Willeke & Erik

Voor onze vakantie in Zanzibar zochten we de perfecte aanvulling (dan wel tussenstop), namelijk een fly-in safari naar het vaste land van Tanzania. Onze keus viel al snel op het Saadani National Park, een kleinschalig park aan de kust boven Dar Es Salaam. En we vielen met onze neus in de boter, het is precies wat we zochten! én nodig hadden ;-).

De Simply Saadani lodge ligt net buiten het park aan zee. De kleine bungalows liggen aan het strand, vanaf het grote privé terras kan je eindeloos over de zee uitstaren en tussen de gamedrives in kan je (mits de getijden het toelaten) heerlijk in de zee zwemmen. Het eten in de lodge (uiteraard wederom met zeezicht) was fantastisch, drie maal daags werden ons de meest heerlijke dingen voorgeschoteld en op de laatste avond werden we zelfs verrast met een diner bij het kampvuur op het strand.

De gamedrives waren fantastisch. Het Saadani National Park is een dichtbegroeid park, wat het zien van wilde dieren bemoeilijkt. Dit wisten we en was voor ons geen probleem. Het viel alles mee, op elke gamedrive zagen we genoeg wild en als we even niets tegen kwamen, was het landschap afwisselend genoeg om hier volop van te genieten. Het was rustig in het park en we zijn tijdens de gamedrives geen enkele keer een andere auto tegengekomen, hoe uniek is dat!

Het team van Simply Saadani voelde al snel als een kleine familie. Zowel de gidsen als het bedienend personeel als alle andere personeelsleden deden alles om het ons naar de zin te maken en daarbij ontging het ons niet, dat ze het zelf ook prima naar hun zin hadden. Heel fijn om te zien en mee te maken, het maakt dat je je heel eventjes onderdeel voelt van een groter geheel.

Na 4 fantastische dagen keren we terug naar Zanzibar en hebben we nog een heerlijke week aan het rustige strand van Matemwe.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen