Samen op safari in coronatijd

20 juni 2021 | Xavier & Rais, Frank & Brigit

Vrienden Xavier & Rais en Frank & Brigit doen verslag van de safari die ze samen hebben beleefd….

Net terug van een fantastische safaribelevenis in Tanzania. Een reis die aanvankelijk voorzien was voor juni 2020 maar door Covid toen niet kon doorgaan. Ook dit jaar hebben we lang getwijfeld of we zouden vertrekken, maar nu we toch zijn gegaan, hebben we geen seconde spijt van onze beslissing, alle poespas ivm Covid richtlijnen meegerekend.

Hoewel Tanzania nooit een echte lockdown heeft gekend hebben de Tanzanianen door het wegblijven van toeristen ook zwarte sneeuw gezien, bedenk immers dat daar geen steunmaatregelen voor horeca, tijdelijke werkloosheid en dergelijke bestaan. Het toerisme begint nu mondjesmaat terug op gang te komen; voor onze geweldige gids George, met 30 jaar ervaring, was het ook terug zijn eerste safari na meer dan een jaar thuiszitten en hij was supergemotiveerd. Het was hartverwarmend te zien hoe de gidsen elkaar bij het kruisen van de auto’s elkaar telkens weer toelachten en juichten dat ze weer aan het werk konden.

Wij begonnen onze reis in het kleine maar mooi Arusha NP, ideaal als startpunt. Vervolgens naar het prachtige Tarangire met zijn imposante baobabs, prachtige vergezichten, kuddes olifanten en met verblijf in de fantastisch gelegen Tarangire lodge waar olifanten s’ morgens tot vlak naast onze ontbijttafel stonden. Volgende stop was Laka Manyara. Maar door de vele regens van de afgelopen 3 jaar is het meer danig uit zijn oevers getreden en zijn hele stukken van het omliggende bos ondergelopen, oude rijwegen onbegaanbaar waardoor we minder goed aan de rand van het meer konden komen. Daardoor hebben we weinig flamingo’s en pelikanen gezien, volgens George door de hoge waterstand. Maar de ligging van ons green camp diep in het park, aan de rand van een waterval en met buffels die ons gezelschap hielden bij de lunch, was sprookjesachtig.

Nadien naar de Serengeti, met ook hier weer een prachtig gelegen bush camp en een overvloed aan dieren. Ngorongoro, werelderfgoed Unesco, was de kers op de taart. Het feit dat we vaak zo goed als de enige toeristen waren in de green camps maakte het misschien nog meer bijzonder.

Een dikke pluim voor Marjolijn en haar team voor deze prachtige reis en de real time ondersteuning bij vragen of moeilijkheden over covid-test ter plaatse, aanpassing van vluchturen etc.. En niet te vergeten een hele dikke dankjewel aan George, onze chauffeur/gids gedurende 10 dagen die er voor gezorgd heeft dat deze reis een hoogtepunt is geworden in de vele reizen die we tot nu al gemaakt hebben!

Xavier en Rais; Frank en Brigit

 

 

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen