Safari Noord-Tanzania

6 juni 2017 | Fred en Janine

Beste Marjolijn en Marloes,
Wat een geweldige ervaring!
We hebben ontzettend genoten van onze eerste safarireis, mede dankzij jullie goede organisatie. We hebben voor het eerst met Explore Tanzania kennis gemaakt tijdens het Verre Reizen Event in Den Haag in oktober 2016. Uit jullie presentatie kwam zo veel enthousiasme en vakmanschap naar voren, dat het voor ons al vrij snel duidelijk werd dat we met jullie in zee wilden. Tijdens de voorbereidingen zijn we naar jullie kantoor gekomen om een en ander door te spreken en uiteraard om advies te krijgen en dat laatste is zeker gebeurd.
Uiteindelijk bestond onze reis uit de parken Arusha, Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en Ngorongoro. De green camps in Lake Manyara en Serengeti waren een geweldige ervaring voor ons, als niet-kampeerders. De hele nacht door hoor je geluiden van dieren; niet eng, maar wel spannend. We hadden de neiging om de raampjes open te maken om te kijken wat er rond de tent scharrelde.
Het personeel op beide green camps bestond uit hele vriendelijke en behulpzame mensen en ontzettend goede koks. Er stond zelfs een keer lasagne op het menu; dat is wel het laatste wat je verwacht in een green camp.
De laatste avond tijdens het diner in Serengeti stonden een nijlpaard en een buffel op 10 meter van onze tafel. We werden na afloop van het diner dan ook keurig door een van de mannen naar onze tent begeleid.
Het was alleen jammer dat we in Lake Manyara niet bij het oorspronkelijke green camp aan de rivier terecht konden, omdat dat onlangs overstroomd was. We zaten nu ongeveer 100 meter van het meer zelf, maar dat was ook een prima uitzicht met giraffen en zebra’s die op het strand op de uitkijk stonden.
George was en is een geweldig tour guide, qua gids en qua persoon. Hij weet gewoon alles over de dieren en met name over de vogels (hij weet echt alle namen van vogels) en de natuur. Al rijdend wees hij ons op verstopte dieren, die wij soms pas na lang turen met de verrekijker zagen, zoals bijvoorbeeld een opgerolde python hoog in de boom.
We waren verbaasd dat we vaak tot heel dicht bij de dieren konden komen; de olifanten konden we bijna aanraken als we ons best hadden gedaan. En bij Lake Manyara zaten de bavianen zelfs op onze motorkap te spelen.
Kortom, we hebben een topvakantie gehad. Bedankt!
Fred en Janine

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen