Wat een ervaring!

29 december 2022 | Marco, Annemieke, Steyn Mienke en Britt

Van Arusha naar lake Manyara

Tanzania 30 December 2022 27°
Na een goede vlucht kwamen we aan in Arusha. Op de luchthaven stond Explore Tanzania met een taxi geduldig op ons te wachten.
In het donker reden we zonder straat verlichting naar ons hotel in Arusha. Het is aarde donker en dus zien we nog weinig van het land.
De eerste dag vertrokken we vanaf Arusha naar Lake Manyara. We komen ogen te kort als we door de stad rijden. Er gebeurd zoveel om je heen dat je niet weet waar je moet kijken.
In Lake Manyara National Park zien we de eerste dag al heel veel; apen, giraffen, olifanten, aardvarkens, schildpad, visarend, antilopen, buffels en gazelles.
Bij aankomst op het Greencamp worden we warm verwelkomd met een drankje, na een donkeydouche staat er een prachtig gedekte tafel in de rivierbedding. Heerlijk gegeten met een fenomenaal uitzicht op de ondergaande zon.

De eerste nacht op “de campingplek” ging prima, veel geluiden en herrie uit de bush.

‘s Morgens werden we door de apen wakker gemaakt. Zodra we onze tent verlaten wordt deze door de “baboon’s ”als trampoline gebruikt.

Van Karatu Lake Manyara naar Serengeti

Tanzania•31 December 2022•28°
Onderweg naar de Serengeti bezoeken we de Maasai. Het is indrukwekkend om te zien dat dit volk, in deze moderne tijd, nog met hun levenswijze kan overleven. Na het bezoek aan deze Maasai, rijden we via de hoofdweg (= karrenspoor) door een zij-ingang de Zuid-Serengeti op. De enige plek waar nog van de “geprepareerde weg” afgeweken mag worden. We crossen met de Jeep door de eindeloze vlaktes.
We hebben een het gebied ter grootte van provincie Utrecht gezocht naar de berucht Big-5. Zonder gids is dit niet te doen. Onze gids Frank navigeert ons op gevoel, zonder radio, GPS, WiFi, G4 of iets dergelijks naar de verschillende territoria, wat een baas. We zien leeuwen en leeuwinnen vele zebra’s en Gnoe’s, maar ook hardwerkende mestkevers en duizendpoten.

Met een feestelijke BBQ en een goed glas wijn vieren we oudjaar. Alle verplichte appjes en telefoontjes blijven ons bespaard. Best raar om volledig afgesloten te zijn van de rest van onze gebruikelijke wereld. We zijn moe van alle indrukken en om 22:30 uur nemen we vast afscheid van 2022.

Meatu / Serengeti

Tanzania•1 January 2023•27°
Om 4:30 uur gaat de wekker, we ontbijten wederom met een fantastische zonsopgang. Vers fruit, pannenkoeken, tosti’s, gebakken en gekookte eieren er ontbreekt ons niks.
Speciaal voor de kinderen lunchen we bij een airstrip met WiFi, even contact met het thuisfront.
Vandaag veel dieren gezien met jongen, Olifanten, Chita’s, leeuwen, verschillende vogels. Het luipaard laat zich nog even niet zien, onze gids Frank is hierover duidelijk licht geïrriteerd, z’n ruim 10 jaar ervaring laat hem in de steek. Ook de verschillende Rangers hebben geen idee waar ze zouden kunnen zitten. ’s Avond genieten we van met zorg gemaakte lokale Afrikaanse lekkernijen.

Serengeti / Karatu

Tanzania•2 January 2023•28°
De Zuid-Serengeti verder afgezworven op zoek naar alle wilde beesten. Je struikelt over de gnoe’s en zebra’s. Acties gezien van leeuwen, leeuwinnen met hun welpen. Cheeta’s, Giraffen, Olifanten, Struisvogels, Buffels, en alles wat ik vergeten ben, gelukkig hebben we de foto’s nog. Ik heb er inmiddels 1077x op de camera staan. De Gopro, telefoon, wildcam nog niet meegerekend. Ik heb geen idee hoeveel foto’s Steyn, Mienke, Britt en Annemieke gemaakt hebben. Het wordt nog een hele klus om alle foto’s en filmpjes uit te zoeken. Aan het einde van de dag rijden we de via de hoofdingang de Serengeti weer uit langs de Ngorongoro krater. We slapen in een mooi lodge met zwembad waar we al het stof even goed van ons kunnen afspoelen.

Via Ngorongoro krater naar Arusha

Tanzania•3 January 2023•25°
05:00 uur de wekker en we vertrekken om 5:45 uur. Rijden door de krater is net als rijden door een dierentuin, ongelofelijk dat er zoveel dieren zo dicht op elkaar wonen. We ontbijten naast een meer met nijlpaarden we raken aan al dit moois gewend. Aansluitend op de rit door de krater, rijden we terug naar Arusha. Ik vind autorijden heerlijk, maar rijden in Arusha is echt een uitdaging. Frank doet zijn uiterste best om de drukte en files in de stad te ontwijken. Het geeft ons een mooie indruk van de stad en inzicht in het grote verschil tussen arm en rijk. In dit land fooi geven geeft je een goed gevoel, je ziet dat ze het goed kunnen gebruiken.

Van Arusha naar Zanzibar

Tanzania•4 January 2023•34°
We staan vroeg op voor vertrek naar Zanzibar, gewoon naast de vliegtuigen inchecken en wachten in een tent. Wel lekker dat je kan zien wat er met je koffer gebeurd. In Stone Town staat wederom netjes een taxi te wachten die ons naar ons resort brengt. De rit van 1,5 uur geeft een goede indruk van Zanzibar de wegen zijn beter (je kan er zonder jeep rijden over de meeste wegen).
Aardige mensen staan ons met een fruitmix op te wachten, en begeleiden ons naar ons huisje. Voor het middaguur liggen we aan het heerlijke zwembad.

Tanzania•5 January 2023•33°
Zwemmen in de zee, een bezoekje aan het dorp en ’s avonds zien we een acrobatenshow van de plaatselijke krachtpatsers.

Tanzania•6 January 2023•33°
Vandaag snorkelen we rond het eiland van Bill Gates. Als verrassing konden we ook nog zwemmen met dolfijnen op volle zee. Aansluitend genieten we  een vislunch op het strand. We zijn de hele dag op pad geweest voor $60 en hebben weer een onvergetelijke ervaring. Ik ben vanaf heden echt verliefd op dit land en z’n bevolking!

Van Kisauni Zanzibar naar huis

Tanzania•7 January 2023•31°
Onderweg naar huis, via Stone Town naar Dar es Salaam en dan de nachtvlucht naar Nederland. We vertrekken met 31 graden, thuis is het 11 graden.

Wat een ervaring Explore Tanzania! Bedankt voor de organisatie van ons heerlijke tweede huwelijksreis.

Groeten Marco, Annemieke, Steyn Mienke en Britt Lek

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen