Weer thuis vanuit Tanzania

18 mei 2016 | R, M, K en C

Marjolijn en Marloes,
Net twee dagen weer thuis vanuit Tanzania willen we jullie hierbij enorm bedanken voor jullie bijdrage aan onze geweldige reis.
Alle vier hebben we enorm genoten! Dit kwam niet in de laatste plaats door “onze” fantastische Zeph; wat een geweldig aardige, gastvrije, kindvriendelijke en humorvolle man. Een man die zijn gasten “leest”, die oprecht geïnteresseerd is in zijn gasten, die een enorme passie heeft voor de natuur en daarover met hart en ziel vertelt, een man met een brede algemene ontwikkeling, een man die alle zaken op voor- en achtergrond regelt, zonder dat wij hier ook maar iets van merkten en ten slotte een charmante gastheer die zich nooit zal opdringen. Wat was het heerlijk om met Zeph op stap te mogen.
Naast Zeph hebben wij ook nog het voorrecht gehad te mogen mee genieten van James, een rasverteller en levensbeschouwer, die met de gezellige familie uit Vugt op stap was. We hebben de meeste tijd in Tanzania met hen door mogen brengen en M en K hebben genoten van het contact met hun zonen A en J. Hun aanwezigheid was een verrassende en gezellige bijkomstigheid.
Daarnaast het land, de mensen en natuurlijk de prachtige parken en de dieren. Wat een verscheidenheid aan landschappen, planten, grote en kleine dieren hebben we gezien, gehoord, geroken en ervaren. De zon die opkomt boven de Serengeti, de neushoorn op onze laatste dag in de Ngorongorokrater, de kanotocht in Arusha National Park en de enorme hoeveelheid bavianen aldaar, de uren (ja echt, we konden er geen genoeg van krijgen) die we doorgebracht hebben in de buurt van olifanten, leeuwen, giraffes en gnoes, het was allemaal even geweldig.
Alle superlatieven bij elkaar zijn niet genoeg om te beschrijven wat voor mooie ervaring dit voor ons alle vier was.
Het feit dat we niet naar het Greencamp in Lake Manyara National Park konden was natuurlijk even een teleurstelling, maar de lunch die we daar gegeten hebben zodat we toch de mooie plek hebben kunnen ervaren en zien, was erg fijn. Wat een werk zal het zijn om alle spullen weer schoon en droog te krijgen. Geen gemakkelijke klus. Het verblijf in Het Katikatikamp vonden wij trouwens alle vier het mooist. Zowel de plek als het personeel daar die met de kinderen mee speelden tijdens heel wat potjes kaarten, de verhalen bij het kampvuur van een van de mannen, het spontane contact en de vele grapjes die zij maakten: het was allemaal uniek.
Het was van mij, Cootje, al vanaf mijn 15e een grote wens om eens op safari te gaan en die wens is nu uitgekomen. Het was nog mooier dan we hadden durven en konden dromen.
Rest nu nog de taak om alle 2000 foto’s en nog heel wat filmpjes, die M met haar GoPro gemaakt heeft, uit te zoeken, maar dit doen we met plezier.
Dames, nogmaals ontzettend bedankt voor alles en mocht er iemand in onze omgeving een safari overwegen, bevelen wij jullie van harte aan.
Lieve groet,
R, M, K en C

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen