10 voordelen van Slow Travel

13 november 2023

Langer de tijd nemen voor één bestemming en de natuur en cultuur écht kunnen ervaren. Dit staat centraal bij Slow Travel. Wij geven je een aantal redenen waarom jij jouw volgende reis ook op de ‘Slow Travel’ manier wil beleven.

1. Je vermijdt de hectiek van het heen en weer hoppen van plek naar plek waardoor je meer kunt ontspannen op één plek.
2. Minder reizen is milieuvriendelijk. Door langer op één plek te verblijven kan je de ecologische voetafdruk van je reis verminderen en de prijs van je safari omlaag. Bekijk ook onze duurzaamheidspagina.
3. Slow Travel stelt je in staat beter kennis te maken met de cultuur, mensen en tradities van een bestemming. Je creëert blijvende herinneringen door dit soort betekenisvolle ervaringen.


4. Je hebt tijd voor activiteiten die je anders misschien zal overslaan, denk bijvoorbeeld aan een wandelsafari of een kanotocht.
5. Wanneer je een rustig reisschema hebt, heb je meer tijd om de wildparken extra goed te bekijken. Je gids heeft dan ook alle tijd om leerzame feitjes over de natuur en de dieren te vertellen.


6. Je krijgt een betere verbinding met de natuur, met meer tijd om de wilde dieren te spotten en te observeren, en de geluiden en geuren van de wildernis in je op te nemen.
7. Door langer op één plek te blijven steun je de lokale economie.

8. Reizen zonder haast zorgt voor spontaniteit. Lunchen in de bush, bijzondere ontmoetingen of even stoppen op die ene bijzondere locatie. Het kan allemaal.


9. Er is gelegenheid om tot rust te komen en de drukte van het dagelijkse leven even helemaal te vergeten.
10. Slow Travel biedt je naast al deze voordelen nog persoonlijke groei, zelfontdekking en een beter begrip van de wereld. It will change you. For Good.

Wil je verder lezen over Slow Travel? Lees het in onze blog; waarom slow travel?. Voor ons is het allerbelangrijkste dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen zodat je in je eigen tempo Tanzania kan ervaren. Wij helpen je dan ook graag met het samenstellen van jouw reis. Neem gerust contact met ons op!