Waarom Slow Travel?

18 januari 2023

Op de kaart zie je de ware grootte van Tanzania. Het land is wel 22 keer zo groot als Nederland. Het is daarom niet echt een goed idee om in twee á drie weken het land te doorkruisen en tegelijkertijd ook te genieten van een rustige vakantie. Om een gehaaste vakantie te voorkomen maken wij graag een reis voor jou door middel van Slow Travel. Dit betekent dat je langer de tijd neemt voor een bestemming om hier de natuur en cultuur van Tanzania écht te kunnen ervaren. Je jaagt niet alle highlights van het land er in een korte tijd doorheen, maar je doet het rustig aan en komt tot rust op je bestemming.

Slow Travel is een duurzame manier van reizen, omdat je langer op dezelfde plek blijft. Er wordt dus minder gebruik gemaakt van vervoersmiddelen. Door langer op één plek te blijven maak je meer kennis met de diepere lagen van Tanzania. Je bezoekt plekken en doet activiteiten die je door tijdgebrek zou overslaan. Ga bijvoorbeeld op wandelsafari, kanotocht of spring op de fiets voor een fietstour. Je ziet door deze manier van reizen meer van het hart van Tanzania.

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan duurzaam toerisme en stellen jouw reis graag samen met een rustig reisprogramma. Dit betekent niet dat je de mooiste bezienswaardigheden overslaat, maar dat je juist de tijd neemt om ervan te kunnen genieten. Het is toch heerlijk om je reis te kunnen beleven zonder te haasten? En dan ben je ook nog duurzaam bezig. Een win-win situatie!

Ben je benieuwd wat wij nog meer doen om onze reizen zo duurzaam mogelijk te maken? Bekijk onze duurzaamheidspagina.