8 mooie bezienswaardigheden in Tanzania

8 maart 2023

Tanzania is een prachtig land dat heel veel te bieden heeft. Voor de natuurliefhebber, cultuursnuiver, de avonturier en de ontspannen reiziger valt er zoveel te ontdekken. Om een beeld te geven van de mooiste bezienswaardigheden van Tanzania hebben we een aantal highlights voor je op een rijtje gezet.

 

Op safari in Serengeti
Een gebied met grasvlaktes zover de horizon reikt. De Serengeti kenmerkt zich door de ontelbare hoeveelheid dieren en de migratie van ruim een miljoen gnoes en zebra’s. Het is het decor van het grootste wildspektakel ter wereld. Bij het samenstellen van een safari naar de Serengeti houden we rekening met het seizoen en de locatie van de wilde dieren. Hierdoor ben je altijd op de juiste plek om het wild te spotten.

Hyena in Serengeti

De onaangetaste Ngorongoro krater
De Ngorongoro krater is 3 miljoen jaar geleden ontstaan door de ontploffing van een vulkaan. Sinds die tijd is de krater begroeid met allerlei kleuren groen. Inmiddels is de krater het leefgebied geworden van meer dan 30 000 dieren. Je kan hier prachtig wandelen en kennis maken met de Maasai cultuur.

Dieren spotten in ongerept Ruaha National Park
Ga je voor ongerepte natuur en veel wilde dieren? Bezoek je graag een natuurgebied wat weinig reizigers nog ontdekt hebben? Ruaha National Park is een ongerept en avontuurlijk safarigebied in het zuiden van Tanzania. Het park heeft een grote variëteit aan landschappen, zo rijd je in ‘Little Serengeti’ terwijl je vervolgens een ruig natuurgebied passeert. Het park dankt zijn naam aan de Ruaha River waar het hele jaar dieren water komen drinken.

Ruaha National Park

One of the Seven Summits: De Kilimanjaro
Op een heldere dag is het fantastisch om van het uitzicht te genieten van de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro. Voor de sportievelingen is het een waar avontuur om de Kilimanjaro te beklimmen. Hoe je je tijd op of om de Kilimanjaro ook besteedt, het blijft een imposant beeld tijdens je reis.

Chimpansees spotten in Mahale Mountains National Park
Tanzania is niet alleen het thuis voor de olifant, giraffe, zebra of luipaard. In het westen van Tanzania leven de chimpansees diep in de bergen. De Mahale Mountains zijn bergen gelegen aan de oevers van Tanganyika-meer. Dit gebied is begroeid met tropisch regenwoud en een beschermd leefgebied voor de chimpansees. Het is mogelijk om een trekking te doen in dit gebied om de chimpansees te bekijken. Een fantastische ervaring!

Chimpanzee

Tropische genieten op de eilanden
Een reis naar Tanzania is prachtig om af te sluiten of te beginnen op een tropisch eiland. Geniet van de natuur, prachtige stranden, mooie snorkellocaties, heerlijk eten en de rijke Swahili cultuur. Ga je mee op specerijentour op Zanzibar? Op zoek naar de zeldzame ‘vliegende vos’ op Pemba Eiland? Of zwem je straks met walvishaaien op Mafia Eiland?

Bootsafari in Nyerere National Park
De olifant, buffel en leeuw zijn het hele jaar door nergens anders ter wereld in grotere aantallen te vinden als in Nyerere National Park. Ook is dit park het leefgebied van de bedreigde wilde hond en de laatst overgebleven zwarte neushoorns. Ga je mee op boot- of jeepsafari om te genieten van dit prachtige natuurgebied in Tanzania?

Dit zijn 8 prachtige plekken in Tanzania voor op je bucketlist. Maar Tanzania heeft zoveel meer te bieden. Explore Tanzania laat je het authentieke en pure Tanzania zien op een duurzame en comfortabele manier. Wil je graag een reis afgestemd op jouw wensen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.