Kilimanjaro beklimmen: tips voor de voorbereiding en de klim

22 februari 2023

Wil jij de Kilimanjaro beklimmen? Dan staat er een grote uitdaging op je te wachten! Lees in deze blog wat de beste tips zijn voor de expeditie naar ‘the roof of Africa’.

De voorbereiding

– Kijk goed wanneer je de Kilimanjaro wilt beklimmen. Wandelen bij de Kilimanjaro De periode juni t/m september en januari en februari zijn de beste maanden om de tocht te ondernemen. Lees hier meer informatie over het klimaat en seizoen.
– Kies de route die bij jouw past. Wij bieden vijf verschillende wandelroutes, met elk zijn eigen kenmerken. Ga je bijvoorbeeld voor de ongerepte natuur van het Northern Circuit Route of voor de volledige ervaring van de Lemosho route?
Goede uitrusting komt zeker van pas tijdens deze beklimming. Loop je wandelschoenen goed in, kies voor een dikke jas en kleed jezelf aan met laagjes.
Wij hebben de paklijst al voor je gemaakt. Zo vergeet je niets belangrijks. Neem ook een dagrugzak mee. Hier stop je alles in wat je tijdens de wandeling nodig hebt.
Wees fit en voorbereid. Het is aan te raden om als training (lange) wandelingen te maken. Zo raak je al een klein beetje gewend aan langere tochten wandelen.

De tocht
– Door het hoogteverschil moet je lichaam acclimatiseren. Doe het daarom rustig aan. Hoe hoger je komt, hoe zwaarder het wordt. Bepaal daarom je eigen tempo om stap voor stap richting Uhuru Peak te gaan.
Drink veel water. Door de hoogte is het mogelijk dat je last krijgt van hoogteziekte. Om te acclimatiseren heeft je lichaam meer dan drie keer zoveel vocht nodig dan normaal. Het kan ook zeker geen kwaad om de pilletjes tegen hoogteziekte mee te nemen.
Positiviteit! Het is belangrijk om met een positieve instelling aan de tocht te beginnen en natuurlijk van de tocht te genieten. Met een positieve mindset kom je heel ver! Het is ten slotte een fantastische ervaring om deze berg te beklimmen. Het is belangrijk om dat te onthouden, ook in de nacht naar de top.
Neem een boek of een kaartspelletje mee. Wanneer je in de middag op het kamp arriveert kan het zijn dat je nog tijd hebt om te ontspannen. Dan komt dit zeker goed van pas!

Een goede voorbereiding is noodzakelijk voor deze expeditie naar de top van de Kilimanjaro. De tocht is prachtig en uitdagend en je komt gegarandeerd terug met een ervaring voor het leven.

Heb je vragen over de beklimming of de voorbereiding? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.