Jane Goodall Roots & Shoots workshop in Apeldoorn

20 februari 2024

 

In 1960 vertrok Jane Goodall naar Gombe Stream National Park in Tanzania om onderzoek te doen naar chimpansees. Ze wist met veel geduld hun vertrouwen te winnen. Wereldwijd raakten mensen via Jane’s onderzoek gefascineerd door deze meest aan de mens verwante diersoort. In 1986 kwam een omslag in haar leven toen ze met eigen ogen zag hoe het leefgebied van de chimpansees in korte tijd werd weggekapt en de populatie chimpansees drastisch afnam. Jane besloot om zich wereldwijd in te zetten voor natuurbehoud.

Nog steeds reist Jane Goodall, op hoge leeftijd, de wereld rond om in uitverkochte zalen mensen te boeien met haar inspirerende verhalen en haar boodschap over hoop. Hiermee spoort ze alle mensen aan hun steentje bij te dragen aan een betere wereld.
Ze heeft hoop in de volgende generaties en dat de mens een positieve verandering teweegbrengt in het herstel van de planeet. De grootbeeldfilm ‘Jane Goodall – Reasons for Hope’ en tentoonstelling is sinds 8 februari te zien in het Museon-Omniversum in Den Haag.

fotocredits JGI Vincent Calmel Foto: Jane Goodall Instituut / Vincent Calmel

Om de jongeren over de hele wereld aan te moedigen om in actie te komen voor een betere leefomgeving en door zelf projecten te bedenken en op te zetten, werd in 1991 het Roots & Shoots programma opgericht. Inmiddels is Roots & Shoots een wereldwijd netwerk van jongeren met duizenden leden.

Op 20 april 2024 vindt bij ons op kantoor in Apeldoorn in samenwerking met het Jane Goodall Instituut Nederland, een workshop plaats voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Deze Roots & Shoots workshop biedt de deelnemers een prachtige kans om alle handvaten te krijgen om zelf aan de slag te gaan met het opzetten van een project voor de eigen leefomgeving. Het belangrijkste is dat het enthousiasme opwekt om met het project een verschil te maken, klein of groot. Ben je benieuwd geworden naar deze Roots & Shoots workshop? Ga naar deze deze pagina en meld je aan.

“Wat jij doet maakt een verschil, en je moet zelf beslissen welk soort verschil jij wilt maken.”

Benieuwd geworden in welke omgeving Jane heeft geleefd, gedroomd, gewerkt en gewoond? Onze voorbeeldreis De voetsporen van Jane Goodall laat je deze prachtige plekken zien. It will change you. For good.