Travel trends 2024

9 januari 2024

Het reislandschap verandert voortdurend en ook in 2024 zijn er weer een hoop nieuwe trends te signaleren. Van grootse avonturen tot duurzame reizen, de volgende trends maken jouw reis in 2024 extra speciaal.

1. Weg van de gebaande paden
Steeds meer reizigers kiezen ervoor om minder bekende plekken te ontdekken en ondergedompeld te worden in de lokale cultuur. Je vermijdt hierdoor de druktes en stimuleert de lokale economie. Met onze voorbeeldreis ‘Off Beat Noord-Tanzania’ beleef je Tanzania en haar nationale parken op een andere manier.

2. Culinaire reizen
Proeven van de lokale keuken. Steeds meer reizigers gaan tijdens hun reis op ontdekkingstocht naar de traditionele smaken en gerechten. Zo kunnen de lokale gemeenschappen hun tradities delen en krijg jij als reiziger een inkijkje in hun cultuur. Bekijk ook eens onze voorbeeldreis ‘Smakelijk Zanzibar’ en ga op culinaire tour over dit tropische eiland in de Indische Oceaan.

3. Eco keuze
Reizigers kiezen graag voor het perfecte verblijf op hun bestemming. Er is een groeiende voorkeur voor eco-vriendelijke accommodaties op unieke locaties. De interesse in de impact van reizen op een bestemming groeit en daarom kiezen reizigers vaker bewust voor een duurzame manier van reizen. Lees meer over onze aanpak van duurzaam reizen op onze duurzaamheidspagina.

4. Bestemmingen bij het water
Bijna twee derde van de Nederlandse reizigers kiest voor een bestemming dichtbij het water. Ontspannen en genieten staat centraal. Hiervoor is de Indische Oceaankust uitermate geschikt of een van de tropische eilanden voor de kust, zoals bijvoorbeeld Zanzibar; lekker ontspannen op het strand of aan het zwembad van de prachtige lodges.

5. Digitale Detox reizen
Meer dan ooit willen reizigers loskomen van technologie tijdens hun vakantie. Door je digitaal af te sluiten kun je ontkoppelen en in het moment leven. Laat je telefoon links liggen en geniet van de wereld om je heen. In Tanzania gebeurt het als vanzelf dat je telefoon in de tas blijft. Je ervaart de verbinding met elkaar en de natuur, waardoor je je mobiele telefoon snel vergeet.

6. Slow Travel
Langer de tijd nemen voor één bestemming en de natuur en cultuur écht kunnen ervaren; dit staat centraal bij Slow Travel. Je vermijdt de drukte en kan tot rust komen op je bestemming. Lees ook onze blog: ’10 voordelen van Slow Travel’.

7. Met de hele familie
Met de focus op het creëren van mooie herinneringen is het steeds meer in trek om met de hele familie op reis te gaan. Het is tijd voor quality time en het beleven van de mooiste avonturen samen.