Thuisonderwijs in Tanzania

10 januari 2021

Nederland gaat eind 2020 opnieuw in lockdown en ik beslis om op 2 januari 2021 naar Tanzania te reizen met mijn zoons van 10 & 12 jaar. Thuisonderwijs kan immers ook daar, mijn tweede thuis.

De gesprekken over een volgende lockdown zijn eind december in volle gang. Ik zie een uitgelezen kans om, juist nu, met mijn kinderen (12 & 10 jaar) naar Tanzania te gaan. Ik heb er 13 jaar gewoond, kom er jaarlijks vaak voor mijn werk, ken het land op mijn duimpje en weet dat we er heel veilig kunnen zijn. En het fijnste van alles: we kunnen er samen twee weken heerlijk buiten leven.

Ik boek de vluchten met KLM en zoek een aantal fijne locaties in Tanzania uit waar we zeker zijn van goede WiFi, rust en ruimte. Als ik Bob en Guus mijn plan vertel glunderen ze van oor tot oor! Op naar Tanzania!

8 uur later rijden we in het donker, via een hobbel weggetje, naar onze lodge in Arusha, op de helling van de Meru berg. In een prachtig bos omringd door een mega vijver met vele vogels en soms ook aapjes. Met maar een tiental kamers op zo’n groot terrein is dit echt wel de fijnste plek om te zijn als je rust, ruimte en afwisseling zoekt. Een prachtige tuin met allerlei verstopte zitjes, croquet spel, een zwembad om af te koelen of dagelijks even goed sportief bezig te zijn. Rondom de lodge kan je uren wandelen of op een van de paarden het gebied verkennen.

We brengen veel tijd door bij het water en ik gebruik de vogels als onderwerp voor een fotografie lesje. Met de lieve mensen die hier werken spijkeren Bob en Guus ook nog hun Engels bij.

Maandag 4 januari is aangebroken en we zijn allemaal online. De jongens volgen hun online instructie en maken hun lessen. Nadat we een paar uur heerlijk buiten, onder een boom, met zingende vogeltjes op de achtergrond hebben gewerkt, maken we een wandeling en duiken daarna het zwembad in.

En zo doen we dat elke weekdag. ’s Ochtends allemaal aan het werk, ’s middags reizen naar de volgende locatie of gewoon genieten van de natuur en warmte.