Wat te doen op Zanzibar? De 8 beste tips voor je reis

5 januari 2023

Is Zanzibar alleen een tropisch eiland waar je op het strand kan liggen? Zeker niet! Het eiland heeft heel veel te bieden en je kan je hier zo een hele vakantie vermaken. Zowel de actieve reiziger als de reiziger die op zoek is naar rust is op Zanzibar op de juiste plek. Lees in deze blog wat je niet mag missen op dit mooie eiland.

1. Duiken en/of snorkelen
De onderwaterwereld op Zanzibar is prachtig! Koraal, kleurrijke vissen, tonijnen, zeeschildpadden, dolfijnen en zelfs walvishaaien leven in de zee. Boek een duik- of snorkelexcursie en ontdek een van de mooiste duiklocaties ter wereld! Over het hele eiland is het mogelijk om excursies te boeken.

2. Stone Town
Stown Town is het oude centrum van Zanzibar-stad, de hoofdstad van Zanzibar. Deze bijzondere stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een bruisend stadje met een historische betekenis. Het heeft een doolhof van smalle straatjes met vele winkeltjes en bezienswaardigheden. Bezoek het geboortehuis van Freddie Mercury of doe een stadstour met een gids en je komt op de mooie onontdekte plekjes.

3. Paje Beach
Op zoek naar een oogverblindend wit zandstrand en een azuurblauwe, warme zee? Dan ben je op het strand van Paje op het juiste adres. Geniet hier lekker van de zon, het water en het strand.

4. Uitstapjes naar (on)bewoonde eilandjes
Zanzibar is onderdeel van de Zanzibararchipel. Er liggen meerdere kleine eilandjes dicht in de buurt van Zanzibar. Het is mogelijk om deze idyllische plekken met een excursie te bezoeken. Ga je mee naar Chumbe Island of Fanjove Eiland?

5. Jozani ForestZanzibar colobus aap
Zanzibar Forest is een regenwoud aan de zuidoostkust van Zanzibar. Dit is dé hotspot van biodiversiteit in een adembenemend landschap. Ook is dit het thuis van de zeer zeldzame Zanzibarfranjeaap. Absoluut een indrukwekkend uitstapje.

6. Specerijen op Zanzibar
Zanzibars belangrijkste handelsproduct zijn specerijen zoals kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en peper. Doe een fietstour en leer alles over de specerijen van dit eiland. Ruik, proef en geniet. Ben je liefhebber van een fietstocht? Op Zanzibar is het mogelijk om verschillende fietstochten te maken, van een paar uur tot meerdere dagen!

7. Leer swahili-koken zoals de locals
Wil jij echt traditionele Swahili recepten leren koken? Doe de kookworkshop in het restaurant van de heer Okala in Jambiani en leer koken met lokale ingrediënten in seizoens- en traditionele kookmethodes.

8. Een korte safari in Tanzania
Tanzania ligt op een steenworpafstand van Zanzibar. Hoe leuk is het om een safari te combineren met je ontspannen reis op Zanzibar? Op deze korte safari van 2 tot 5 dagen spot je misschien wel de big five!

Ben je enthousiast geworden? Heb je vragen of wil je graag boeken voor een excursie? Neem gerust contact met ons op!