10 redenen waarom Tanzania een droombestemming is

22 december 2022

Tanzania is een land wat veel te bieden heeft, maar waarom zou je juist naar Tanzania moeten gaan? Wij geven je tien redenen waardoor je nu al het vliegtuig in wilt stappen.

1. Tanzania heeft de meeste wilde dieren per vierkante kilometer. Dit betekent dat we je met zekerheid kunnen zeggen dat je ze daadwerkelijk tegenkomt. Olifanten, giraffen en impala’s, ze lopen door het hele land. Daarnaast kan je in Tanzania de Big Five spotten!

2. Tanzania is een land voor iedereen. Hou je van natuur, maar wil je ook lekker relaxen aan het strand? Dat kan! Ga op safari en kom tot rust op een Tanzaniaans tropisch eiland, zoals Zanzibar. Ook als je liefhebber bent van cultuur en bergsport ben je in Tanzania op de juiste plek.

3. In Tanzania komen meer dan 120 volkeren voor. Alle volkeren leven vredig samen en zorgen voor een culturele diversiteit. Daarnaast is Tanzania een politiek stabiel land, met vriendelijke en ontspannen mensen, hakuna matata! Zonder zorgen van je reis genieten dus!

4. In Tanzania kan je de migratie van de gnoes bewonderen in de Serengeti en bij de bekende Mara River. Nergens ter wereld vind je zo’n unieke migratie van duizenden dieren die op zoek zijn naar jong gras.

 

5. De Ngorongoro krater is de grootste intacte caldeira op aarde. Dit gebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De krater is 260 vierkante kilometer en is het thuis van meer dan 300.000 dieren!

6. Nergens ben je zo één met de natuur als in Tanzania. Met onze Green Camps slaap jij midden in de natuur, weg van de massa. Deze tentenkampen zijn helemaal zelfvoorzienend en worden telkens op nieuwe prachtige plekken neergezet.

7. In Tanzania bevindt zich de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Het is natuurlijk een mooie uitdaging om deze 5895 meter hoge berg eens te beklimmen!

8. In Tanzania zijn twee nationale parken, Mahale Mountains en Gombe National Park wat ongetwijfeld de beste twee plekken ter wereld zijn om chimpansees in hun natuurlijke omgeving te spotten. Observeer jij ze met onze speciale Jane Goodall reis?

9. Als je een reis met Explore Tanzania boekt ga je zo duurzaam mogelijk op reis. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met mens en natuur. We pakken minder de auto en zetten ons in voor een betere wereld. Zo kunnen de volgende generaties ook genieten van ons geliefde Tanzania!

10. Selous safariDoor onze kennis over het land garanderen wij dat je op de mooiste plekken van Tanzania terecht komt. Wij zorgen ervoor dat je reis helemaal naar wens is. Natuurlijk geven we de beste tips voor een onvergetelijke reis en regelen we alles voor je, zodat je alleen maar je koffer hoeft in te pakken en gaat genieten!