Familiereis Tanzania

Ben je nog op zoek naar de perfecte bestemming voor een onvergetelijke familiereis? Tanzania heeft voor iedereen iets te bieden, ongeacht de leeftijd.

Samen met je familie deel je unieke ervaringen en avonturen in Tanzania, die generaties lang zullen worden gekoesterd.


Familiereis Tanzania

1. De Big Five

Tanzania is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire nationale parken en wildreservaten ter wereld, waaronder het Serengeti National Park en de Ngorongoro-krater, gebieden waar in 500 jaar niets is veranderd. De jaarlijkse grote migratie van miljoenen wildebeesten (gnoes), zebra’s en antilopen in de Serengeti, voortdurend op zoek naar water en vers gras, is een spectaculair schouwspel. Stel je de opwinding voor op de gezichten van je (klein)kinderen wanneer ze de majestueuze leeuwen, nieuwsgierige olifanten en sierlijke giraffen in het wild zien. Of nog leuker, hun jongen …

In het noorden vind je verder nog Tarangire National Park, Lake Manyara – en Arusha National Park en meer in het zuiden bevinden zich het Nyerere – (voorheen het Selous Wild Reserve) en het Ruaha National Park. Deze zeer verschillende gebieden bieden unieke mogelijkheden voor safari’s (per jeep, boot of kano, paard, hete luchtballon of al wandelend) waar je op zoek gaat naar de ‘Big Five’ (leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn) en ook talloze andere wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving kunt zien.


Selous safari

2. Familie activiteiten

Naast de genoemde safari’s zijn er nog tal van activiteiten die geschikt zijn voor gezinnen, zoals wandelen in de bergen, zwemmen, varen, fietsen, snorkelen, duiken en kanoën. Of je nu van adrenaline-kicks houdt of op zoek bent naar ontspanning, Tanzania heeft voor elk wat wils.

Twijfel je over de leeftijd van je kinderen? lees hier de blog van collega Marloes, die met haar zoon Robin (9) en dochter Eva (7) afgelopen zomer door Tanzania heeft gereisd.

Meer ervaringen van gezinnen en families lees je op onze reisverhalenpagina.


Familiereis Tanzania

3. Educatief

In Tanzania valt heel veel te ontdekken en biedt ongekende kansen voor educatie in de natuur. Terwijl je de wilde dieren bewondert, kunnen kinderen en ouders meer te weten komen over de wonderen van de natuur en het belang van natuurbehoud. Wil je nog meer, dan kun je in Tanzania ook deelnemen aan educatieve excursies en zelfs samenwerken met lokale natuurbeschermingsorganisaties.

Een familie-safari met kinderen in Tanzania is een leerzame en opwindende ervaring die generaties lang zal worden gekoesterd.


Familiereis Tanzania

4. Gastvrije Tanzanianen

Tanzania is een smeltkroes van culturen met meer dan 120 verschillende etnische groepen. Zeer open en gastvrije mensen die allemaal in harmonie met elkaar samenleven. Maak kennis met de lokale tradities, traditionele dansen bijwonen en genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking. Overnachten bij bijvoorbeeld de Maasai of de Hadzabe bij Lake Eyasi is een super leerzame en relativerende ervaring. Tanzania staat bekend om zijn vriendelijke bevolking en veiligheid voor reizigers. Het is dan ook een bestemming waar je je als gezin welkom en beschermd zult voelen.


Familiereis Tanzania

5. Afwisselende landschappen

Van de majestueuze Kilimanjaro tot de betoverende stranden van Zanzibar, Tanzania biedt een verbazingwekkende variëteit aan landschappen die jong en oud zullen verwonderen. Ontdek de Usambara of Udzungwa bergen, de uitgestrekte savannes in de Serengeti, de regenwouden de Mahale Mountains en Gombe Stream National Park in het westen of de Pugu Hills vlakbij Dar es Salaam en de koraalriffen van Zanzibar, Pemba of Mafia in één enkele reis.

Natuurlijk bouwen wij een reis met jonge kinderen in overleg met jou rustig op, met genoeg tijd om te genieten van de lodge en het zwembad. En met de kinderen naar de zon, strand en zee, is altijd een groot succes. Kinderen happy, jij happy.


Een reis naar Tanzania is niet zomaar een vakantie; het is een kans om blijvende herinneringen te creëren. Het delen van de unieke ervaringen en avonturen met elkaar zal de familiebanden zeker versterken en levenslange herinneringen opleveren.

Neem ook je familie mee op een onvergetelijk avontuur naar Tanzania.
Hier kunnen jullie samen leren, ontdekken en genieten van de wonderen van de natuur, de rijke cultuur en
de gastvrijheid van dit prachtige en veelzijdige Oost-Afrikaanse land.

Hulp met jouw reis?

Al onze familie reizen naar Tanzania zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies